27 / 04 / 2024

izmir kazı çalışmaları

izmir kazı çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor.

İzmir Smyrna Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor!

Total Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda, Türkiye’nin kültürel miraslarına sahip çıkması yönünde projelerine devam ediyor. İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarılmasına destek veriyor.

İzmir'deki arkeolojik kazılar onay bekliyor!

Kent kültürüne ve turizme büyük katkı sağlayan arkeolojik kazılar, bakanlık sözleşmesi onayına takıldı. zmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsor olduğu kazılara, İzmir Ticaret Odası ve kazıların yapıldığı ilçelerin belediyeleri destek veriyor

İzmir'de kış aylarında kazı yapılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nin Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince, acil ve zorunlu haller dışında Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yeni kazı izni verilmeyeceği açıklandı.

İzmir'de 8 bin 500 yıllık antik kentler halka açılıyor!

İzmir'de kazı çalışmaları devam eden antik kentlerden 6'sı daha ziyarete açılıyor. Yeni ören yerleri arasında ilginç kalıntı ve hikayelere ev sahipliği yapan antik kentler de bulunuyor.

İzmir'de arkeolojik alanda bulunan mozaiklerin taşınması kararı verildi!

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğaner: " Biz taşınabilir raporu verdik. Bizim için önemli olan firma değil taşınmadığı halde mozaiklerin başına gelecekler" dedi...

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın kemerleri gün yüzüne çıktı!

Kazı Başkanı Yrd. Doç. Akın Ersoy, dünyanın en büyük açık hava çarşısı konumunda olan Kemeraltı'na ismini veren kemerlerin Agora Antik Kenti'nde bulunan Roma Hamamı içerisindeki kemerler olduğunu düşündüklerini söyledi

Ekrem Demirtaş: Antik Smyrna Kenti kazılarına 10 yıldır destek veriyoruz!

Agora ve Kadifekale’yi de kapsayan kazılara 10 yıldır destek verdiklerini belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Efes’le, Atina’nın Akrapol’ü ile yarışacak bir antik mirasa sahibiz" dedi

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!

Giresun Dereli'de sel felaketi sonrasında büyük zarar gören vatandaşlar için inşa edilecek iş yerleri ve konutların inşası için temel kazı çalışmaları başladı. 

Sakarya'da 48 derslikli okul için kazı ve dolgu çalışmaları başladı!

Yıkımı yapılan Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan  48 derslikli okul projesinde kazı ve dolgu çalışmaları başladı.

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Antalya Elmalı Otobüs Terminali'nde kazı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Elmalı Otobüs Terminali projesinin temel kazı ve zemin çalışmaları başladı. 

İzmir metro çalışmalarında son durum ne? 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında hayata geçmesi planlanan Narlıdere Metrosu'nda çalışmalarını sürdürüyor. Buca Metrosu içinde müjdeli haber verildi. 

Gebze Darıca metro hattında çalışmalar hızlandı!

Gebze- Darıca metro hattının 3 istasyon ve depo sahası için çalışmalara hızla devam ediliyor. metro inşaatının Adliye, Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki depo sahasında kazı çalışmalarına devam ediliyor.

AKM'de kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı!

Atatürk Kültür Merkezi Projesi kapsamında yeniden inşa edilmesi planlanan merkezde, kazık çakma ve hafriyat çalışmaları başladı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kazı ve kazık çalışmaları tamam!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, köprünün deniz içerisinde yapılmış temel iyileştirme amaçlı kazı ve kazık çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. .

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

izmir kazı çalışmaları Haberi

izmir kazı çalışmaları


İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişi 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanan ve onlarca medeniyete ev sahipliği yapan kentin toprak altında kalmış köklü tarihini gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarındaki çalışmalara desteğini artırarak sürdürüyor. 2012 yılından bu yana antik kazılara 8.5 milyon TL'lik maddi destek veren Büyükşehir Belediyesi, desteklerine 2017 yılında da devam edecek. 


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, il sınırları içerisindeki arkeolojik kazı alanlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde bilimsel kazı çalışmalarının gerçekleştirilmesi, çıkarılan kültür varlıklarının değerlendirilmesi, envanter oluşturulması, koruma altına alınması ve restore edilmesi çalışmalarına destek verilmesi için karar aldı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde protokol imzalanarak Smyrna Antik Kenti (Agora) Kazı Başkanlığı'na 1 milyon 260 bin TL, Phokai (Foça) Kazı Başkanlığı'na 1 milyon 80...