26 / 04 / 2024

İzmir'deki yapıların yüzde 65'i riskli!

İzmir'deki yapıların yüzde 65'i riskli!

MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm" konulu seminerde konuşan İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, kentteki yapı stoğunun yüzde 65'nin riskli olduğunu açıkladı.




Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)  İzmir  Şubesi tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm" konulu seminerde konuşan İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, kentteki yapı stoğunun yüzde 65'nin riskli olduğunu açıkladı. Varan, ayrıca il müdürlüğü olarak yetki belgesi isteyen tüm ilçe belediyeleriyle her türlü uzlaşmaya hazır olduklarını da belirterek "Sorun bizde değil" dedi.

MÜSİAD İzmir Şubesi İnşaat Çevre Sektör Kurulu ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm" konulu seminere, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ve çok sayıda iş adamı katıldı.


Güçlerinizi birleştirin

Seminerde konuşan İl Müdürü Varan, "İzmir'de riskli durumdaki bina sayısı 1 milyon 400 bin olarak tespit edilmiştir. Bizler sizin önünüzde koşmak i stiyoruz. Özellikle ada bazında güçlerinizi birleştirin. Önümüzde 50 yıllık bir iş var. Deprem anı ve sonrasında dizimizi döveceğimize oturup çayımızı kahvemizi içelim" dedi. İlçe belediyeleriyle yetki belgesi konusunda sorun yaşandığını da belirten Varan "Bu konuda bize hangi belediye olursa olsun yetki belgesi verin dendi. Her türlü uzlaşmaya hazırız" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön