19 / 04 / 2024

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunları çözülecek!

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunları çözülecek!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, 'Kentsel Dönüşüm'ün en çok konuşulduğu bölgelerden olan Bayraklı'yı ziyaret etti. Sürekli, özellikle yerel seçim döneminde söz konusu olan kentsel dönüşüm sürecine değindi.



AK Parti  İzmir  Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, uzun yıllardır göç, gecekondulaşma, çarpık yapılaşma, kaynak yetersizliği, hukuki sorunlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan şehirleri, yaşanabilir ve marka şehirler haline getirme vizyonuyla ilerlediklerini ifade etti. Sürekli, kentsel dönüşüm sürecinin halkın iradesiyle yapılabileceğini söyledi.


AK Parti İzmir Milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli, 'Kentsel Dönüşüm'ün en çok konuşulduğu bölgelerden olan Bayraklı'yı ziyaret etti. Bayraklı Alparslan Mahallesi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği'nde vatandaş ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Sürekli, özellikle yerel seçim döneminde söz konusu olan kentsel dönüşüm sürecine değindi.


Sürekli "Bugün kentsel dönüşüm sürecinin sıkça konuşulduğu bir bölgedeyiz. Aslına bakarsanız Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda yetki almasına rağmen bu süreci Bayraklı'da başlatmadı. Bu nedenle bu sorun ve sorularla vatandaşta, bizlerde sürekli olarak karşı karşıya kalıyoruz. Vatandaşımız bu işi belediyenin eline bırakmayın diyor. Bizler gerekli hibeleri ve imar planlama konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı'yla görüşerek bu konuyu çözeceğiz. En önemlisi de bu çalışmalar kesinlikle bu bölgede yaşayan vatandaşın iradesine bakılarak yapılacaktır" dedi.


Kentsel dönüşüm çalışmalarına kent estetiğini dikkate alarak hızlı bir şekilde ilerleyeceklerini söyleyen Sürekli, Rekabetçiliği ve Sosyal Uyumu Gözeten Kentsel Dönüşüm Öncelikli Dönüşüm Programı'ndan bahsetti. Sürekli, "Vatandaşımızın kentte huzurlu bir biçimde yaşayabilmesi güçlü bir kentsel alt yapıyla mümkündür. Kentsel dönüşüm sürecinde gerekli projelerimizi hazırladık, araştırmalarımızı yetkililer dahilinde yaptık. İmar değişiklikleri ile oluşan değer artışından kamunun pay almasını sağlayacak düzenlemelerimiz hazır. Şehir merkezinde kalan Küçük Sanayi Siteleri için yeni düzenlemeler getiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde bir Yapı Araştırma Merkezi kuruyor, yeni yapım teknikleri ve malzeme-ekipmanları geliştirdik. Yenilikçi ve çevreye duyarlı ürün ve çözümlerin uluslararası standartlarda yerli üretimini sağlamak için AR-GE ve yatırım desteklerini oluşturduk. Kentsel dönüşüm ve alt yapı için gerekli tüm uygulamalar ile vatandaşımızın kentteki refahını sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.


İlk Ses


Geri Dön