29 / 03 / 2024

İzmir'in üç boyutlu mimari modeli sergilenecek!

İzmir'in üç boyutlu mimari modeli sergilenecek!

Dünya Bankasına bağlı IFC’nin kıdemli yatırım uzmanı Marco Sorge, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Sorge, İzmir’in öneminin gün geçtikçe arttığını vurgulayarak, bölgenin üç boyutlu mimari modelinin sergileneceğini söyledi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Dünya Bankasına bağlı IFC’nin kıdemli yatırım uzmanı Marco Sorge, İzmir’in öneminin gün geçtikçe arttığını vurgulayarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesinin gelişmekte olan ülkelerdeki diğer belediyeler için örnek oluşturacak başarıları nedeniyle, birlikte gerçekleştirdiğimiz projeleri farklı platformlarda sergilemek istiyoruz. Bugünden itibaren İzmir'in üç boyutlu mimari modeli IFC'nin Washington'da bulunan ana binasının giriş lobisinde sergilenecektir” diye konuştu.


“BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPTIK”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları işbirliğini, küresel olarak tüm belediyelerle gerçekleştirdikleri çalışmalar çerçevesinde “en iyi uygulama” örneği olarak kullandıklarını ifade eden Sorge, “Bu zamana kadar birlikte çok iyi işler yaptık. Dilediğiniz taktirde, IFC olarak yeni büyük yatırımlarınızda da destek olmaktan mutluluk duyarız” dedi.


151 MİLYON EUROLUK KREDİ SÖZLEŞMESİ

IFC ile Konak ve Karşıyaka Tramvay, Akıllı Trafik Yönetimi Sistemi ve İtfaiye Acil Müdahale projeleri, 95 adet metro vagonu alımı, İZSU ile Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi kapasitesini artıracak ek ünite yatırımı ve Yeni Foça Atık Su Arıtma Tesisi projelerinde “hazine garantisiz ve teminatsız” 151 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise kentin önemli projelerinin dünyanın farklı platformlarında takip edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek bu güzel işbirliğinin güçlenerek devamını diledi.


BİR ZİYARET DE İSLAM KALKINMA BANKASINDAN

İzmir Büyükşehir Belediyesinin uluslararası finans çevrelerinde yükselen itibarı, bu sektördeki dünyanın önemli kuruluşlarının da ilgisini çekiyor. IFC heyetinin ardından İslam Kalkınma Bankası yetkilileri de İzmir Büyükşehir Belediyesinin Üçkuyular-Narlıdere Metro Projesi hakkında detaylı bilgi almak için Başkan Kocaoğlu’na ziyarette bulundu. İslam Kalkınma Bankası Ulaştırma ve Kamu Özel İşbirliği Program Koordinatörü Cem Galip Özenen, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Üçkuyular-Narlıdere Metro projesi hakkında bilgi aldıklarını ve bu projeden çok etkilendiklerini ifade etti.


“İTİBARLI BİR KURUM HALİNE GELDİK”

İslam Kalkınma Bankası yetkilileri, İzmir Büyükşehir Belediyesinin İller Bankası ile İslam Kalkınma Bankası arasında imzalanan “Kentiçi Ulaşım Programı” finansman anlaşması kapsamında, Üçkuyular-Narlıdere Metro projesinin finansmanının bir bölümüne veya tamamına yakınına finansman sağlanması konusunda destek vermekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İslam Kalkınma Bankasının ziyaretinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Sağlamlaştırdığımız finans yapımızla uluslararası kalkınma bankaları nezdinde çok itibarlı bir kurum haline geldik. İller Bankası aracılığıyla İslam Kalkınma Bankası'yla metro projemizde işbirliği yapmak isteriz” şeklinde konuştu.


Ziyarette İslam Kalkınma Bankası Ulaştırma ve Kamu Özel İşbirliği Program Koordinatörü Cem Galip Özenen'in yanı sıra Altyapı Departmanı, Ulaşım ve Kent Gelişimi Uzmanı, Proje Lideri Ahmed Al Qabany ve Kıdemli Proje İhale Uzmanı Gul Ahmed Kamali de hazır bulundu.




Sözcü 


Geri Dön