29 / 03 / 2024

Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı!

Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı!

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in büyüdüğü yetimhane olarak da bilinen ve tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı 2015'te Ermeni toplumuna iade edilen Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı.



Kamp Armen'in (Tuzla Ermeni Yetimhanesi) mülkiyetini elinde bulunduran Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Kirkor Ağabaloğlu, mimari projenin hazır olduğunu belirterek Tuzla Belediyesi'nin imar planındaki 'idari tesis alanı' şerhini kaldırmasının ardından çalışmalara başlayacaklarını aktardı


Belediyedeki görüşmelerinde her zaman kendilerine karşı iyi niyetli bir duruş sergilendiğini vurgulayan Ağabaloğlu, "İyi niyetli adımlar çerçevesinde imar planında bulunan 'idari tesis alanı' şerhinin de kaldırılacağını ümit ediyoruz. Böylelikle proje kapsamında çalışmalara başlayabileceğiz. Bu bizim için büyük bir sevinç olacak. Yetkililerin bir an evvel konuya el atmalarını arzu ediyoruz, belediyeden gelecek sevinçli haberi bekliyoruz" dedi.


'DİNK'İN ANISI YAŞATILACAK'

Ağabaloğlu, hükümetin 2015'te Kamp Armen'in iadesi için attığı adımın büyük bir mağduriyeti giderme açısından çok önemli olduğunu ifade ederek "Kamp Armen çok güzel bir kültürel tesis olarak hizmet verecek. Hepimizin yüreğinde yara olan Hrant Dink'in anısı da orada yaşatılacak" şeklinde konuştu.


'ARAZİNİN BİR BÖLÜMÜ BELEDİYEDE'

Aynı zamanda Kamp Armen'in arazisinin bir bölümünün de belediyede olduğunu anımsatan Ağabaloğlu, bu konuyla ilgili de adım atılırsa mağduriyetlerinin tamamen ortadan kalkacağını söyledi.


Sputnik News


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


ÖLDÜRÜLEN Agos Gazetesi Genelyayın Yönetmeni Hrant Dink'in büyüdüğü yetimhane olarak da bilinen ve tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı 2015'te Ermeni toplumuna iade edilen Kamp Armen'in yeni mimari projesi tamamlandı. Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Kirkor Ağabaloğlu, Kamp Armen'in (Tuzla Ermeni Yetimhanesi) mülkiyetini elinde bulunduran mimari projenin hazır olduğunu belirterekTuzla Belediyesi'nin imar planındaki 'idari tesis alanı' şerhini kaldırmasının ardından çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Kamp Armen, yetimhane özelliğini yitirmeden büyük bir "gençlik ve bilişim merkezi" olarak hizmet verecek. 


Akşam 


Geri Dön