20 / 04 / 2024

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarıyor. Bayraklı pilot bölge seçildi, 33 bin 100 bina incelenecek...



İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminden sonra kritik bir çalışmayı hayata geçiriyor. Sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarmaya karar veren  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) ile protokol imzaladı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; depremden en çok etkilenen Bayraklı'nın pilot bölge olarak belirlendiği protokolün imza törenine İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ile oda yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ege Şehir Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onat Çetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin katılım gösterdi. 

İzmir in yapı envanteri çıkarılıyor!

Törende açıklamalarda bulunan Başkan Tunç Soyer, çalışmanın öneminin altını çizerek hedeflerinin tüm İzmir'in yapı envanterini çıkarmak olduğunu belirtti. Başkan Soyer, “Taraflar bilsinler ki bu iş burada kalmayacak. Bu çalışmayı büyüteceğiz. Bu uzun bir yolculuk. İyi bir yol arkadaşlığı olacağını düşünüyorum” dedi.

Yapı envanteri çıkarılması ile ilgili çalışmalarda üniversitelerden yeni mezun genç mühendislerin değerlendirilmesini talpe eden Başkan Soyer, “Bütün ihalelere genç mezunları değerlendirmeye yönelik bir madde koymayı hedefliyoruz. Çünkü akıl almaz bir tablo var. Çocuklar ciddi eğitimlerden geçiyor ve mezun olduktan sonra işsiz kalıyorlar. Olacak iş değil. Çok üzücü. Ne yaparsak az. Daha fazlasını yapmak lazım” şeklinde konuştu. 

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar da Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e genç mühendislere öncelik tanıdığı için teşekkür ederek, şunları kaydetti: 

“Çalışmalarda ekip, iki inşaat mühendisinden oluşacak. Biri deneyimli diğeri ise daha genç bir meslektaşımız olacak. Bu arada teşekkür ediyorum. Çiğli Tramvayı ihalesinde duyarlılık gösterdiniz. Bu bizim için çok umut verici bir çalışma oldu. Türkiye'ye örnek oldu. Bundan sonra da tüm çalışmalarda, meslek alanımıza giren her konuda teknik destek sunmaya hazırız.”

İzmir in yapı envanteri çıkarılıyor!

33 BİN 100 BİNA İNCELENECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında Bayraklı'da mevcut yapı stokunun envanteri çıkarılacak. İlçedeki yaklaşık 33 bin 100 bina, deprem riski açısından analiz edilecek. Yapı envanteri çalışması kapsamında arşiv incelemesi, saha gözlemi ve analiz süreçlerinden oluşan bir yöntem kullanılacak. Çalışmaların 200 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki çalışmaların tamamlanmasından sonra kent genelinde bulunan yaklaşık 869 bin yapının envanterini de oluşturmayı hedefliyor.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim depreminden sonra yol haritasını belirlemek için “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması" ve "Afet Bilim Kurulu Toplantısı" gerçekleştirilmiş, bu toplantılarda yapı envanteri çıkarılmasına yönelik karar verilmişti.

İzmir büyük depreme hazır mı?

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlandı!

İzmir Deprem Konutları'nın temeli atıldı!


Geri Dön