26 / 04 / 2024

izmir yapı envanteri

izmir yapı envanteri

30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminden sonra sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları hayata geçirmek için şehirde mevcut yapı stokunun envanterini çıkarılmasına karar verilmişti. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarıyor. Bayraklı pilot bölge seçildi, 33 bin 100 bina incelenecek...

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

İzmir'in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminden sonra sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları hayata geçirmek için şehirde mevcut yapı stokunun envanterini çıkarılmasına karar verilmişti. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in yapı stoku envanterinin çıkarıldığına dikkat çeken Soyer, 33 bin 100 yapıya deprem sertifikası verileceğini belirtti ve çalışmaların TMMOB ile sürdürüldüğünü kaydetti.

İzmir'in yapı envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları inşa etmek için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarıyor. Bayraklı pilot bölge seçildi, 33 bin 100 bina incelenecek...

Çiğli'de Deprem ve Zemin birimi kuruldu: Kentin yapı envanteri hazırlanacak!

Çiğli Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm ve depremle mücadelede atılacak adımların kurumsal ve sürdürülebilir kılınması için Deprem ve Zemin birimi kuruldu.

Çiğli Belediyesi yapı envanteri ve dijital arşiv oluşturacak!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depremi sonrası ilçede hasarlı bina tespit çalışmalarına katılan belediye görevlileri ve gönüllü mühendislerle online toplantıda buluşarak izlenecek yol haritasıyla ilgili fikir alışverişi yaptı. 

İzmir'in yapı envanteri çıkarılacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin yapı envanterinin çıkarılacağını belirterek,  “Depremin ardından gördük ki daha sert yamaç ve kayalık zeminlere kent kurulumu yapmalıyız” dedi.

İzmir'de yapı stokunun envanteri çıkarılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentteki yapı stokunun envanterini çıkartmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. 

Manisa'da riskli yapıları belirleyip, sağlıklı önlemler alabiliriz!

Manisa Akhisar'da peş peşe yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar her an deprem olacakmış gibi tetikte yaşıyor. Mimarlar Odası Akhisar Şube Başkanı Gülden Şataf Erhun, "Bir yapı envanteri oluşturmamız gerekiyor, riskli yapıları belirleyip daha sağlıklı önlemler alınabilir" dedi...

Nihat Çolak: Sağlıklı yapı envanteri yok!

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki  Marmara depremin 20’inci yıldönümünde açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Edirne Temsilcisi Nihat Çolak, Edirne’de henüz eski ve sorunlu olabilecek yapıların deprem riski taşıdığına dair bir envanter olmadığını söyledi.

İzmir'deki Kültürpark'ın yapı envanteri çıkarıldı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark'ının yapı envanterini bir raporda topladı. Kültürpark'ın mevcut durumunun değerlendirildiği raporda, görüş ve önerilere de yer verildi.

Hekim Yapı, İzmir Yapı Fuarı'na katıldı!

Hekim Holding şirketlerinden Hekim Yapı AŞ, 22. İzmir Yapı Fuarı'na katıldı.

Braas Çatı Sistemleri, 22. İzmir Yapı Fuarı’nda yer alacak!

Braas, İzmir Yapı Fuarının 22. yılında çimentolu kiremit üretiminde çığır açan yeni yüzey kaplama teknolojisi “Evolution Innotech” ile ilgi çekmeyi amaçlıyor.

izmir yapı envanteri Haberi

izmir yapı envanteri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli şehirler oluşturma vizyonu kapsamında 30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminden sonra sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları hayata geçirmek için şehirde mevcut yapı stokunun envanterini çıkarma kararı alınmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre;  Büyükşehir Belediyesi, mevcut yapı stokunun envanterinin çıkarılması amacıyla saha çalışmalarına devam ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) ile imza attığı protokol kapsamında depremin en çok etkilediği Bayraklı'daki saha çalışmalarının yüzde 86’sını bitirdi. Arşiv çalışmasının yüzde 90’ı, proje çalışmasının ise yüzde 52’si tamamlandı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapı stoku envanterinin çıkarılması için devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Soyer, şunları kaydetti:

“Bayraklı’nın bütününde 33 bin 100 yapıdan 28 bin 327’sinde saha çalışmaları sona...