28 / 03 / 2024

İzmirli dar gelirliye 50 bin konut müjdesi!

İzmirli dar gelirliye 50 bin konut müjdesi!

AK Parti İzmir İl Danışma Kurulu'nun toplantısı Bayraklı'daki il binasında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir'de 5 yıl içerisinde dar gelirli vatandaşlar için 50 bin konut yaptıracaklarını söyledi.



AK Parti  İzmir  İl Danışma Kurulu'nun toplantısı düzenlendi. Bayraklı'daki il binasında gerçekleşen toplantıda Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, müjdeleri verdi.

 

 İzmirli dar gelirliye 50 bin konut müjdesi!

 

5 YIL İÇİNDE 50 BİN KONUT HEDEFİ

İzmir'e dair projelerde artık bakanların ayağına gitmeyeceklerini, bakanların İzmir'e geldiklerinde onlara çalışmalar hakkında bilgi vereceklerini belirten Şengül, İzmir'de 'Merkezi hükümet İzmir'i cezalandırıyor' algısının olduğunu söyledi. Bu algılara takılmadan çalışmalarına devam edeceklerini belirten Şengül, şu açıklamalarda bulundu: "Hükümetin İzmir'e yaptığı her şeye dava açmışlar. İzmir'in 100 binlik çevre düzeni planı. 110 tane dava açmışlar. İzmir'de bugün toplu konut sorunu varsa, eğer biz gariban vatandaşa ucuz konut yapıp veremiyorsak bunun sorumlusu Büyükşehir Belediyesi'dir. Biz ucuz konut üretmek için uygun ucuz arazi bulup, burayı da planlayarak uygun bir şekilde vatandaşa ulaştırmamız lazım. Ne zaman uygun bir arazi bulsak, bunu planlasak hemen dava açıp durduruyorlar. Tüm bunlara rağmen önümüzdeki süreçte İzmir'in tüm ilçelerinde sosyal konut, kaliteli ucuz konut isteyen tüm vatandaşlarımıza o konutları yapmak için sayın bakanımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. 5 yıl içerisinde hedefimiz İzmir'e 50 bin konut yapacağız."

 

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ'NDE SON DURUM

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ise "İzmir'de en azından mevcut durumumuzu muhafaza ettik" dedi. Ak Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle seçimde teşkilatın emeğine dikkat çekerek, "İzmir'de ciddi bir sinerji yakaladık. Ak Parti yerel seçimlerde de farkını gösterecek. Yine bir seçimden zaferle çıktık ve bu zaferin en büyük mimarı teşkilat mensuplarıdır" dedi. Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da konuşmasında CHP'li yerel yöneticileri eleştirerek 'İstemezükçü' diye tanımladığı CHP'lilerin belediyelerden artık tasfiye edilmesi gerektiği noktasında sandıktan mesaj aldıklarını iddia etti. Ak Parti'nin İzmir projeleri arasında yer alan Körfez Geçiş Projesi'ne verilen ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) olumlu kararına karşı açılan davaya değinen Kaya, "Körfez Geçiş Projesi'nde ciddi şekilde yol aldık. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Balçova, Narlıdere ve Karşıyaka belediye başkanlarının itirazları sonucunda proje riske girdi. Bu proje ile yalnızca trafik rahatlamayacak aynı zamanda yapılacak olan ay yıldızlı yapay ada ile İzmir'e yeni bir sembol de kazandıracaktık" dedi. 'Baş istemezükçü' dediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da eleştiren Kaya, "Kocaoğlu, utanmadan sıkılmadan İl Başkanımız Aydın Şengül'e 'Siz yapacaklarınızı anlatın' diyor. Açtığın davalar ile İzmir'de taş üstüne taş koymamıza izin vermiyorsun. Bir çok proje yaptık. Gözün bu projeleri görmüyorsa gidip bir doktora görün" diye konuştu.


Geri Dön