26 / 04 / 2024

İzmirli müteahhitler şehir dönüşümü için şirket kurdu!

İzmirli müteahhitler şehir dönüşümü için şirket kurdu!

MÜFED, şehir dönüşümünde daha etkili rol almak için şirket kurdu. MÜFED Başkanı Necip Nasır, yeni şirketle dönüşümle ilgili projeler üreteceklerini ve nisan ayından sonra harekete geçmeyi hedeflediklerini bildirdi...



İzmir Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), şehir dönüşümünde daha etkili rol almak için şirket kurdu. MÜFED Başkanı Necip Nasır, yeni şirketle dönüşümle ilgili projeler üreteceklerini ve nisan ayından sonra harekete geçmeyi hedeflediklerini bildirdi. 



İZMİR - Güç birliği oluşturarak dönüşümde etkili rol oynamayı istediklerini belirten Nasır, "Bizim için önemli olan, İzmir'de iş yaparak katma değerin İzmir'de kalmasını sağlamaktır." dedi. Şehir dönüşümünden sonra yaşama geçirilecek projelerin  İzmir  ekonomisine can katacağını ifade ederek, "Kurduğumuz güç birliğiyle 200 sektöre ve 4-5 bin kalem malzemeye ulaşan inşaat sektörünü canlandıracak projelere imza atacağız. Bu da İzmir ekonomisi için büyük bir kazanım olacak. Yeni projelerle işçisinden mühendisine kadar pek çok farklı alanda yeni istihdam sağlayacağız." şeklinde konuştu. 


İnşaat sektöründeki büyümeyi de değerlendiren Necip Nasır, 2013 yılını yüzde 6 büyümeyle kapattığını ancak İzmir'de yeni inşaat yapılacak arsa olmaması sonucu beklendiği oranda büyüyemediğini ileri sürdü. Mart ayındaki yerel seçimlerden sonra İzmir'in şehir dönüşümü konusundaki durumunun netlik kazanacağını ifade eden Nasır, ilçe belediye başkanlarının bu konudaki tutumlarının belirleyici olacağını dile getirdi. Seçimlerden dolayı yerel yöneticilerin dönüşüm çalışmalarını yavaşlattığını savunarak, "İzmir'de inşaat sektörünün potansiyelini gerçek anlamda ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm, tam anlamıyla yaşama geçirilemedi. Kentsel dönüşümdeki en büyük etken, yerel yönetimlerin seçimden sonraki tutumları olacak, çünkü bir ilçenin sorunlarını, sosyal ve kültürel yapısını en iyi bilen kişiler yerel yöneticilerdir. 


Seçimlerden sonra kentsel dönüşüm konusunun da hızlanacağını düşünüyorum." dedi. 

Şehir dönüşümü konusunda ilçe belediye başkanlarına büyük görev ve sorumluluk düşeceğine dikkat çeken MÜFED Başkanı Nasır. şöyle devam etti: "Belediye başkanları üstlendikleri misyonu yerine getirirse bu durum onlara da olumlu yansıyacaktır. İlçelerden başlayarak mahalle mahalle, sokak sokak planlama yapılması, halkın görüşleri ve beklentilerinin belirlenmesi lazım. Bu proje sadece eski binaları yıkıp yeni bina yapmak demek değildir. Bu çalışma, sosyal bir proje olmalıdır. Yeşil alanları, parkları, yolları ve otoparklarıyla geleceğe dönük olarak planlama yapılmalıdır." İzmir gibi yüzde 85'inin dönüşmek zorunda olduğu bir şehirde dönüşümün yerinde yapılması gereğini vurgulayan Nasır, buna gerekçe olarak sosyal yapı sebebiyle insanların oturdukları yeri değiştirmek istememesini gösterdi. Asıl sıkıntının merkez ilçelerdeki yoğunluktan kaynaklandığını vurgulayarak "Planlama, ada bazında yapılmalı. Özel sektör de yerinde dönüşüm konusunda mutlaka devreye girmeli. Planlama konusu da önem taşıyor. Herkes bireysel planlama yaparsa İzmir beton yığınına döner. Kentsel dönüşüm, her ilçenin beklenti ve sosyal yapısına uygun olarak şekillendirilmelidir." diye konuştu.


Ankara Yarın


Geri Dön