20 / 04 / 2024

İzmirli odalar turizm platformu kuracak!

İzmirli odalar turizm platformu kuracak!

İzmirli odalar turizm platformu kuracak. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda İzmir'deki odaların ortak bir turizm platformu kurması konusunda görüş birliğine varıldı.



TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği ne (TOBB) bağlı izmir'deki oda ve borsaların yönetim kurulu ortak toplantısı Menemen'de yapıldı. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda izmir'deki odalann ortak bir turizm platformu kurması konusunda görüş birliğine varıldı. 

YATIRIMCI ÇAĞRISI Toplantıda Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ise kamunun hantal yöntemleriyle turizmin gelişemeyeceğini belirterek, İzmir'deki odalann turizm konusunda ortak çalışma platformu kurulmasını önensi oda başkanlan tarafından kabul edildi. Toplantının açılışında konuşan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye'nin ilk tatil koyu olan Foça Tatil Köyü'nün hala kapalı olduğunu vurguladı. Kuşadası'ndaki Emekli Sandığı'na ait Clup Med'in de kapalı olduğuna dikkat çeken Demirağ, "Buranın tekrar turizme kazandınlması konusunda önümüze engel çıktı. O zaman imar planı olmayan yerlere turizm tesisi yapmışlar. 

Şimdi plan yapma izni aldık 6-7 ay içinde Küttür Bakanlığına sunacağız. Artık yatınmcı bulmak gerekiyor" dedi.


Habertürk


Geri Dön