25 / 04 / 2024

İzmirliler İmar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesini istediler!

İzmirliler İmar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesini istediler!

İzmir Büyükşehir sınırları içerisinde Gaziemir, Bayraklı, Kadifekale, Ballıkuyu, Uzundere ve Ege Mahallesinde kentsel dönüşüme açılan alandaki hak sahipleri 2981 sayılı imar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesi için dilekçe verdi.



İzmir Büyükşehir sınırları içerisinde Gaziemir, Bayraklı, Kadifekale, Ballıkuyu, Uzundere ve Ege Mahallesinde kentsel dönüşüme açılan toplam 270 hektar alanda hak sahibi yurttaşlar Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak 2981 sayılı imar Affı Yasası'nın 5 yıl ötelenmesi için dilekçe verdi. 


İzmir Kentsel Dönüşüm Platformu adına açıklama yapan Zeynal Kolçak, "Yerleşim alanlarımıza dair sorunlar çözülmeden 'Riskli Alan ve Kentsel Dönüşüm Uygulamaları' dayatılmaya çalışılmaktadır. Haklarımızı güvenceye alacak süreçler 2981 sayılı yasa kapsamında işletilmeden yasanın kaldırılması adil değildir" diyerek belediyelerin vatandaşa destek olması gerektiğini belirtti. 

Kentsel dönüşüm mağdurlarına destek için Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Vatan Partisi izmir il Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Yanık da Büyükşehir Belediyesi önündeydi. 


Düzen partilerinin vatandaşların haklarını korumadığını dile getiren Karataş, "Vatandaşlar hak ettikleri yerden sürülmeye çalışıyor. Bu dönüşüm bir sürgündür. Bu insanlar nereye gidecek, İzmir'i mi terk edecek? Hayır, direne direne kazanacaklar. Bu insanlar kentsel dönüşüm adıyla küresel sermayenin kucağına atılmaya çalışılıyor. 

Biz buna izin vermeyeceğiz, vatandaşın hakkını korumak için buradayız" dedi. 


Aydınlık


Geri Dön