19 / 04 / 2024

İzmir Seferihisar'daki zeytinliğe konut mu yapılacak?

İzmir Seferihisar'daki zeytinliğe konut mu yapılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Sığacık ve Batı Akarca Planlama Bölgeleri Belediye Meclisince kabul edilmişti. Hazırlanan ve kabul edilen projeye itiraz edilmişti. Yapılan itirazlar sonrasında güncellenen plana 'konut alanı' bölgesi eklendi.



İzmir'in Seferihisar ilçesi sınırlarında yer alan bölgeler için 'konut alanı' bölgesi eklendi. Egedesonsöz' ün haberine göre; İzmir'in Seferihisar ilçesi alanlarında bulunan  Batı Akarca ve Sığacık Planlama Bölgeleri  Büyükşehir Belediyesi Meclisi' de onaylanmıştı. Planlar askıya çıktıktan kısa bir sürfe sonra askıda olan planlara itirazlar olmuştu. İtirazları değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Batı Akarca ve Sığacık  Planlama Bölgesi için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ve İlavesi düzenledi. Yapılan planlamada pek çok önemli konu yer aldı. Planlamada yer alan ve en dikkat çekici durum ise 'konut alanı' bölgesi ibaresi oldu.

İzmir Seferihisar daki zeytinliğe konut mu yapılacak?

İMARA AÇILACAK

Böylece, "Belediye Hizmet Alanı", "Teknik Altyapı Alanı" ve "Park ve Yeşil Alan" kullanım alanları korunacak. Bundan önce sıfır olarak belirlenen Sığacık Mahallesi' ndeki denize sıfır bölgesinde 1.200 metrekarelik "Düşük Yoğunluklu Gelişme Konut Alanı" eklenmesine karar verildi. Camikebir Mahallesi' nde ise 28.945 metrekarelik bilge "Gelişme konut alanı" olarak güncellendi.

YEŞİL ALANDA ARTIŞ YAPILDI

Güncellemeler ile Seferihisar Belediyesi' nin yazısı parsel sorguda Camikebir Mahallesi' nde 'narenciye bahçesi' ve 'zeytinlik' olarak geçen alan toplam 39.147 metrekarelik tarım arazisi ise yeni güncellenen planlarda sıfır olarak belirlendi. Ayrıca bölgede bundan ve önce sıfır olarak belirlenen yeşil alan ve park alanları 10.202 metrekare oranında revize edildi.

İzmir'de konut fiyatları ikiye katlandı!

 


Geri Dön