26 / 04 / 2024

Kartal Yavuz Sultan Selim Hastanesi’nin arsasına konut mu yapılacak?

Kartal Yavuz Sultan Selim Hastanesi’nin arsasına konut mu yapılacak?

CHP’li Kartal Belediyesi, Yavuz Selim Kartal Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgeyi ‘riskli alan’ ilan etti. Konut alanı olarak düzenlenen bölgeye 120 metre yüksekliğinde 30 katlı rezidansların yapılacak olması ise tepkilere neden oldu.




Kartal’da yapılması planlanan Yavuz Sultan Selim Kartal Devlet Hastanesi’nin yapılacağı alan CHP’li Kartal Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012’de yapılan plan değişikliğinde ‘riskli alan’ ilan edilmişti. Kartal Belediye Başkanı Dr Altınok Öz, ‘Riskli Alan’ ilan edilen bölgenin yeni yapılan plan notlarından ‘Sağlık Tesisi’ kısmını çıkardı.

 

İddialar CHP’li belediyenin

 

Böylece hastane olarak yapılması planlanan alanda 30’ar katlı rezidans yapılmasının önü açıldı. Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan imar planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Bu alanın plan notlarını ele geçiren AK Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman, ‘Ali-Cengiz’ oyununu ortaya çıkardı. Akman, “Kartal Belediyesi’nin iddia ettiği gibi AK Partili yöneticilerinin buraya rezidans yaptırma gibi niyeti yok” dedi.

 

DOĞRU DÜZGÜN  YEŞİL ALAN YOK 

 

Mevcut durumda 7 dönümlük sağlık tesis alanı bulunduğunu belirten Akman, “Kartal Belediyesi’nin öngördüğü proje bunu tamamen yok ediyor. Ticaret ve Konut var, doğru dürüst yeşil alan bile yok. Buralarda 30 katlı 120 metre yüksekliğinde kuleler var. Belediyenin düşündüğü bu, ama biz bunu böyle geçiştirmeyeceğiz. 10-15 bin metrekarelik bir alan toplayabilirsek, Yavuz Selim’i tekrar burada yapma gibi bir şey olabilir. Biz rezidans işine İBB’de Etap1’de İBB’de nasıl engel olduysak, Kartal’a yakışır bir plan içinde uğraşacağımızı beyan ediyorum” dedi.

 

Bu plana engel olacağız

 

Akman, “Biz buraya büyük bir hastane yapılması için bir alan açılmasını istiyoruz. Olmasa bile en az Yavuz Selim Hastanesi’nin alanı kadar bir alanı planlara koyduracağız” diye konuştu.


Ercan Öztürk/Akşam


Geri Dön