26 / 04 / 2024

İzmit Alikahya Kapalı Pazar Yeri yıl içinde tamamlanacak!

İzmit Alikahya Kapalı Pazar Yeri yıl içinde tamamlanacak!

İzmit'in Alikahya Fatih Mahallesi’nde inşaatı devam eden Kapalı Pazar inşaatı hızla yükseliyor.




İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın göreve gelmesiyle birlikte başlattığı kapalı pazarların sayısı artmaya devam ediyor. Son olarak Alikahya Fatih Mahallesi’nde geçtiğimiz aylarda temeli atılan 8. kapalı Pazar inşaatı hızla devam ediyor. Fatih Mahallesi’nde 1800 metrekarelik bir kapalı alan üzerine inşa edilen pazarın yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak.


PAZAR BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ


İnşaatı hızla süren ve süreci yakından takip eden Başkan Nevzat Doğan konuyla ilgili olarak “pazardan alışveriş yapma kültürü bizim coğrafyamıza özgü bir yaşam biçimidir. Bizde bu kültürü en iyi şekilde geliştirerek yaşatmak istiyoruz. Pazarlarla ilgili projelerimizi yaparken hem vatandaşımızı hem de pazar esnafını düşünüyoruz.  Pazarlarımız sayesinde pazarcımız yağmur, çamur altında sıcakta soğukta tezgah kurmaktan kurtuluyor, vatandaşlarımızda en uygun koşullarda Pazar ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Alikahya pazarımızın tamamlanmasıyla şehrimiz 8. Pazarına da sahip olmuş olacak” dedi.  


HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ


Yıl içinde hizmete girmesi hedeflenen Alikahya Kapalı Pazarı’nda satış alanlarının yanı sıra zabıta odası, bebek emzirme odası, bay-bayan tuvaletler, bay-bayan mescit, abdest alma yerleri, çay ocağı ve depo gibi alanlar da bulunacak.


İzmit Belediyesi



Geri Dön