29 / 03 / 2024

İzmit Cedit Mahallesi'nde evler tahliye ediliyor!

İzmit Cedit Mahallesi'nde evler tahliye ediliyor!

İzmit Cedit'te hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahipleri ile büyük oranda anlaşma sağlandı. Hak sahipleri evlerini tahliye etmeye başladı.



İzmit Belediyesi tarafından 5 sene önce başlatılan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesine devredilmesi ile beraber çalışmalar hız kazandı. Özgür Kocaeli'nden Süriye Çatak Tek'in haberine göre; Büyükşehir Belediyesi hak sahiplerinin yüzde 92’si ile anlaştı ve mahallede yıkım çalışmalarına başladı. Büyükşehir ile anlaşma yapan ve kira yardımı alan vatandaşlar evlerini tahliye etmeye başladı. Adeta terk edilmiş bir mahalleye dönüşen Cedit’te hurdacılar evlerin kapı, pencere ve doğramalarını söktü. Tahliyelerin ve yıkımın başlaması ile beraber Büyükşehir yeni yılın başında TOKİ’ye binaların yapılması için yer teslimini yapması bekleniyor.

Yüzde 92 anlaşma sağlandı

İzmit Belediyesi’nin geçtiğimiz sene bakanlığa devrettiği Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yapma kararı sonrasında çalışmalar hızlandı. 11 Mart’ta hak sahipleri ile görüşmeye başlayan Büyükşehir, 1700 hak sahibinin yüzde 92’si ile anlaşmayı tamamladı. 12,6 hektar alanda bulunan 1083 bağımsız bölümden oluşan 482 binada tahliye işlemleri başladı. Bakanlıktan kira yardımı alan yaklaşık 400 hak sahibi evlerini tahliye etti.

İzmit Cedit Mahallesi nde evler tahliye ediliyor!

Sadece evleri yıkmakla yükümlü olan Büyükşehir Belediyesi ise şu ana kadar 50 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Yıkılan binaların çevresinde önlem alan Büyükşehir Belediyesi, yıkımlarda en az toz çıkması için binaları ıslatarak yıkım işlemlerini yapıyor. Yıkım işlemlerinin başlatıldığı mahallede güvenlik önlemlerinin alınması ve olası sorunlar karşısında hemen müdahale yapılması için Büyükşehir Belediyesinin İl Emniyet Müdürlüğüne gerekli yazışmaları yapıyor.

Yeni yılda teslim yapılacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 6 Eylül’de ihalesi gerçekleşen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinde Büyükşehir Belediyesi tahliye edilen evleri hızlı bir şekilde yıkarak yeni yıl itibariyle TOKİ’nin inşaata başlaması için yer teslimi yapmayı hedefliyor. TOKİ’nin yaptığı ihale henüz sonuçlanmazken, önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firmanın açıklanması bekleniyor. İhaleyi alacak firma ise yer teslimine kadar bölgede şantiyesini kurması ve çalışmaları hızla başlatması için malzeme ve işçi tedarikini bitirmesi bekleniyor.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!


Geri Dön