28 / 03 / 2024

İzmit Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmit Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bakanlar Kurulu kararı ile afet bölgesi ilan edilen Cedit Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.



İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Bakanlar Kurulu tarafından afet bölgesi ilan edilen Cedit Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili görüşlerini paylaştı. 


Projede hak sahipleri ile görüşme süreci Ramazan ayından sonra başlayacak. Doğan, TEİAŞ, DSİ gibi kurumlarla görüş için gerekli yazışmaların yapıldığını ve bu yazışmaların sonucunu beklediklerin söyledi. 


Başkan Doğan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilecek yeni evlerin  TOKİ  ya da Emlak Konut eli ile yapmayı planladıklarını açıkladı. Doğan, “Kurumlar projeyi uygun gördükleri taktirde bakanlık onaylayacak ve biz de çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ramazan Bayramının hemen ardından hak sahipleri ile tek tek görüşmeye başlayacağız. Projeyi vatandaşlara anlatacağız ve vatandaşla pazarlığımızı

yapacağız. İsteyen projeden kendine ev alır isteyen taşınmazının değerini alır gider. Ama bizim istediğimiz yerinde dönüşümdür. Vatandaşın kendi yerinde kalmasını istiyoruz” diye konuştu. 



Doğan sözlerine şu şekilde devam etti: “Cedit Mahallesindeki vatandaşlarımız kendi bölgelerinde en güzel konutlarda ikamet edecekler. Çalışma başladığından bu yana bu noktaya vatandaşımızla kurduğumuz açık ve şeffaf ilişki ile geldik.Her şey açık, denetlenebilir durumda. Bölgedeki vatandaşlar bizim söylediklerimizin dışında söylenenlere itibar etmemeliler. Çünkü biz onlara yapılacak her şeyi, atılacak her adımı anlatıyoruz. “Biz bu dönüşümü TOKİ ya da Emlak konut eliyle yapmak istiyoruz. Ama Emlak Konut çalışmaları hızlı yaptığı için şu anda görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim Cedit Mahallesi ve

Gültepe projelerimiz dışında başka dönüşüm projemiz yok. Varsa başka proje onlarla da bir

ilişkimiz yok. Ancak Gültepe projesinin Cedit Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgilisi yoktur.''




Demokrat Kocaeli 


Geri Dön