28 / 03 / 2024

İzmit Çukurbağ’da çürümeye terk edilen bina yıkılıyor!

İzmit Çukurbağ’da çürümeye terk edilen bina yıkılıyor!

İzmit Çukurbağ’da bulunan bir dönem fuhuş yapıldığı şikayetleriyle de mahallelinin şikayetçi olduğu binanın yıkımı başladı.



İzmit Çukurbağ’da yer alan ve bir dönem fuhuş yapıldığı şikayetleriyle de mahallelinin şikayetçi olduğu binanın yıkımına sonunda başlandı. 

Kocaeli Barış Gazetesi'nde yer alan habere göre; ÇEKÜL temsilciliğinin eski binası arkeolojik alan ilan edildiği için kamulaştırıltı, bina hakkında mahalle sakinleri fuhuş yapıldığı iddiasıyla şikayette bulundu. Geçen yıl şikayetler sonrasında binada gerekli önlemler alınsa da eski bina vatandaşlar için tehlikeye neden oluyordu. Binanın yıkımına sonunda başlandı. 

2 YILDIR ÇÜRÜYORDU 

Roma dönemine ait eserlerin çıkarıldığı ve koruma altına alınan Çukurbağ Mahallesi Bahariye Caddesi üzerinde yer alan alanın hemen yanındaki ve 2018'in mayıs ayında kamulaştırılmasına karar verilen, ÇEKİL temsilcisi Numan Gülşah ve ailesine ait olan, kamulaştırılmadan önce ÇEKÜL Temsilciliği, Türkiye Sakatlar Derneği Kocaeli Şubesi, Oda Tiyatrosu ve Nicomedia Akademi Derneğinin yer aldığı bina, 2 yıldır çürümeye terk edilmişti.

YIKIM BAŞLADI 

Bu bina, arkeolojik alan olması nedeniyle kamulaştırılmıştı ancak geçtiğimiz 2 yıllık süre içerisinde bina yıkılmadı, herhangi bir kazı yapılmadı. Geçtiğimiz yıllarda binada fuhuş yapıldığı ve madde bağımlılarının bu binaya dadandığıyla ilgili ihbarlar üzerine, binaya girilebilecek noktalar kapatılmıştı. Binanın yanındaki tarihi eserlerin oluştuğu alanda bulunan güvenlik görevlilerinin de olması, kapatılan yerlerin zorlanarak açılma ihtimalini ortadan kaldırıldı ve bu problem çözüldü. Bakımsızlık nedeniyle çürüyen, balkon altı betonları dökülen bina ile ilgili sonunda kesin önlem alındı ve binanın yıkımı başladı.
 


Geri Dön