18 / 04 / 2024

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü incelendi!

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü incelendi!

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile Sağlık Bakanı, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün 252 metre yüksekliğindeki kulesine çıkarak incelemelerde bulundu.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 252 metre yüksekliğindeki kulesine çıkarak incelemelerde bulundu.

 

Işık, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların programa uygun olarak hızla devam ettiğini belirterek, angajman kablolarının döşenmesini 252 metreden gördüklerini söyledi.


Işık: " İnşallah önümüzdeki nisan ayından itibaren köprünün üzerinden geçmeye başlayacağız. Türkiye artık dünyanın en uzun ve en iyi köprülerinden birisine sahip olacak. Teknoloji doğru kullanılması durumunda insanın hayatını kolaylaştırır. Bu da şu anda son teknolojiyle üretilen köprülerden bir tanesi. Gerçekten yukarıdan bakınca gurur duyduk. Bunu sadece biz Körfez Geçiş Köprüsü olarak görmüyoruz, İstanbul'u, Kocaeli'yi, Yalova'yı, Bursa'yı, Balıkesir'i, Manisa'yı ve İzmir'i birleştiren bir ana mimari yapı olarak görmüyoruz aynı zaman körfezimizin üzerine yapılan bir gerdanlık olarak da görüyoruz. Akşam yapılan ışıklandırmadan sonra nefis bir manzara da ortaya çıkıyor."


Köprünün ulaşımda önemli bir rol üstleneceğini ifade eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Son derece ileri teknolojinin kullanıldığı, dünyada sayılı deniz içinde ayakları olan bir geçiş köprüsü. İleri teknolojinin kullanıldığı büyük bir proje, inşallah en kısa zamanda hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.


Yeni Akit


Geri Dön