18 / 04 / 2024

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün dökümü yapılıyor!

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün dökümü yapılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: "Körfez Geçişi Köprüsü'ndeki çalışmalar için: "Şu anda her şey planlandığı gibi gidiyor bir sıkıntı yok" dedi...




 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ndeki çalışmalara ilişkin, "Şu anda her şey planlandığı gibi gidiyor, bir sıkıntı yok" şeklinde açıklama yaptı

     Bakan Yıldırım, Gebze CR3  Marmaray  Şantiyesinde, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, bakanlık ve yüklenici firma yetkilileriyle düzenlediği toplantının ardından gazetecilerine yaptığı açıklamada, çalışma programının planladığı şekilde devam ettiğini belirtti. 

     Yıldırım, çalışmalarda ciddi bir sıkıntının bulunmadığını, ufak sıkıntıların da 1 ay içinde giderilmiş olacağını kaydetti.  Yıldırım, "İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ndeki çalışmalar ne aşamada-" şeklindeki soruya, çalışmaların gayet iyi gittiğini kaydetti. 

     Köprü ayaklarının oturacağı temel kazıklarının şu anda çakıldığını dile getiren Yıldırım, bir yandan da o ayakların oturacağı blokların dökümüne başlandığını anlattı. 

     Başka bir bölgede oluşturulan havuzda döküm yapıldığını vurgulayan Yıldırım, "Oradan alıp Kaytazdere'ye getirecekler. Burada birleştirildikten sonra yüzerek getirip, yerine monte edecekler. Şu anda her şey planlandığı gibi gidiyor bir sıkıntı yok" diye konuştu. 

 


AA



Geri Dön