25 / 04 / 2024

İzmit Körfez Köprüsü ne zaman bitecek?

İzmit Körfez Köprüsü ne zaman bitecek?

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit, İzmit-Körfez Asma Köprüsünün bitiş tarihini açıkladı. Cahit, "2016 yılının ilk aylarında herhangi bir gecikme olmazsa köprüyü hizmete almış olacağız” diye konuştu.



İzmit Körfez Köprüsü ne zaman bitecek?


Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit, İzmit-Körfez Asma Köprüsünün bitiş tarihini açıkladı.


İzmit-Körfez Asma Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğün 2 bin 600 tonluk en ağır parçasının kaldırılması sebebiyle şantiyede düzenlenen törene katılan Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit, köprü hakkında açıklamalarda bulundu.


Köprünün Körfezi geçecek olan kısmında çalışmaların sürdüğünü belirten Cahit, "Şu anda yaşadığımız bir kazanın telafisini yapıyoruz. Servis diye tabir ettiğimiz ana kabloların çekilmesi için kullanılacak olan kedi yolu çalışmaları yeniden yapılmakta, daha titiz bir çalışma yapılıyor. Bu ay sonu itibariyle kedi yolunun yapımı tamamlanmış olacak” dedi.


Kedi yolu çalışmalarının ardından köprünün ana taşıyıcı kablolarının montajına başlanacağının altını çizen Cahit, “Kablonun montajı, askı halatların montajı ve tabliye elemanlarının montajıyla birlikte asma köprünün taşıyıcı sistemi tamamlanmış olacak” dedi.


Köprünün hizmete gireceği tarih hakkında açıklamalarda bulunan Cahit, “Köprüdeki taşıyıcı sistem ile aydınlatma, güvenlik, asfalt çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte tahmin ediyoruz 2016 yılının ilk aylarında herhangi bir gecikme olmazsa köprüyü hizmete almış olacağız” diye konuştu.


Köprünün bağlantı yolları ile ilgili konuşan Cahit, “Köprünün 2016 yılının ilk aylarında hizmete girmesiyle Gebze-Orhangazi çıkışı Gemlik arası trafiğe vermiş olacak. Yine seneye bugünlerde Bursa’ya kadar trafiği bağlama şansımız olacağız. Projenin  İzmir  tarafında da İzmir-Kemalpaşa arasında 20 kilometrelik kısmı yine bu yılın sonlarına doğru açmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Müdür Mehmet Cahit, Gebze-İzmir Otoyolu Projesinde herhangi bir mahkemelik durumun söz konusu olmadığını da belirtti.


Sabah


Geri Dön