20 / 04 / 2024

İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki köprülü kavşak açıldı!

İzmit Ömer Türkçakal Bulvarı'ndaki köprülü kavşak açıldı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde inşa edilen köprülü kavşağın ilk geçiş ve hizmete alma törenine katıldı.



 Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 28 belediyenin yönetimiyle ilgili açıklamasına ilişkin, "Belediye sonuçta demokratik seçimle oluşmuş bir organdır. Demokratik seçimle oluşmuş bir organın başındaki kişinin hiçbir şekilde uzaktan, yakından ima yoluyla dahi terörle irtibatının bulunmaması esastır. Hiçbir batı demokrasisi terörle iç içe olan bir demokratik yapıyı kabul etmez." dedi.


Bakan Işık, İzmit ilçesi Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde inşa edilen köprülü kavşağın ilk geçiş ve hizmete alma törenine katıldı.


Işık, burada yaptığı konuşmada, büyük şehirlerin en önemli sorununun trafik olduğunu belirterek, geçen günlerde İngiltere'nin ev sahipliğinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Barışı Koruma Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği Londra'da da ciddi bir trafik problemi bulunduğunu aktardı.


Trafik problemine karşı zamanında tedbir almanın önemine değinen Bakan Işık, kavşağın hizmete girmesiyle 3 trafik ışığının ortadan kalktığını ve böylece trafiğin kesintisiz akmasının sağlandığını kaydetti.


- "Ya demokratik zeminde siyaset yapacaksınız ya da terörü tercih edeceksiniz"


Bir gazetecinin "KHK'nın kendilerine verdiği yetkiyle, 15 gün içerisinde 28 belediyenin yönetimine kayyum atanacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Işık, bu durumun İçişleri Bakanlığı'nın Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) kendilerine verdiği yetkiyi kullanması anlamına geldiğini belirtti.


Bakan Işık, bu yetkinin kullanılmasında İçişleri Bakanlığı'nın tereddüt göstermeyeceğini vurgulayarak,


"Çünkü, hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz ya da demokrasiyi benimseyeceksiniz. 'Demokratik kurumlar içinde demokratik bir zeminde mücadele edeceğim' diyecekseniz o zaman yapmanız gereken tek şey, terörle aranıza kalın çizgiler çizmektir. Terörle aranıza güçlü duvarlar çekmektir. 'Hem demokrasi diyeceğim, hem demokratik düzlemde mücadele edeceğim ama terörü de argüman olarak kullanacağım' derseniz buna hiç kimsenin inanmasını beklememeniz gerekir." diye konuştu.


"Demokrasiyle terör, şiddet aynı anda bir arada olmaz. Demokratik mücadeleyi esas alan hiçbir şekilde yeltenmeyeceği argüman şiddet ve terör argümanıdır." ifadelerini kullanan Bakan Işık, değerlendirmelerine şöyle devam etti:


"Belediye sonuçta bir demokratik seçimle oluşmuş bir organdır. Demokratik seçimle oluşmuş bir organın başındaki kişinin hiçbir şekilde uzaktan yakından ima yoluyla dahi terörle irtibatının bulunmaması esastır. Hiçbir batı demokrasisi terörle iç içe olan bir demokratik yapıyı kabul etmez. Bu açıdan bölgede teröre bulaşan ki bu teröre bulaşmak terörü methetmek falan seviyesinde değil. Belediyelerin kamyonlarında bombaları yükleyip, jandarma ve polis noktalarına askerlerin bulunduğu yerlere, sivillerin bulunduğu yerlere, o bölgenin kendi insanı olan Kürt vatandaşların bulunduğu yerlere bombalar götürülüyorsa buna devletin kayıtsız kalması mümkün değildir. Ya demokratik zeminde siyaset yapacaksınız ya da terörü tercih edeceksiniz. Terörü tercih eden de gereken karşılığı mutlaka bulacak. Ama herkesin şunu bilmesi gerekir ki terörle demokrasi yan yana, bir arada olmaz, olamaz. Şu anda yapılan bunun gereğidir."


- "Fırat Kalkanı, başarıyla sürdürülüyor"


Işık, "Fırat Kalkanı Harekatı'nda gelinen son durumu nedir?" sorusuna ilişkin, operasyonun başarılı şekilde devam ettiğine işaret ederek, "Türkiye'nin kendi sınırındaki DAEŞ'i temizlemesi, arkasından DAEŞ'in Türkiye'ye yönelik bir tehdit olmasından çıkarılması ve sonunda da DAEŞ'in bölgeden tamamen temizlenmesi hedefimizdir." dedi.


Bu açıdan koalisyon ortaklarıyla güçlü bir iş birlikleri bulunduğunu  anlatan Işık, şöyle devam etti:


"Arzumuz, DAEŞ'in buradan temizlendikten sonra ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine tekrar dönmesi ve onların gittiği yerlerde rahatlıkla kalabileceği yerleşim birimlerinin oluşması, kendilerini güven içinde hissetmeleri. Bununla ilgili Fırat Kalkanı operasyonu başarıyla sürdürülüyor. Zaman zaman şehitlerimiz oluyor, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Büyük bir operasyon yürütüyoruz, inşallah daha fazla şehit vermeden temennimiz bu operasyonu sürdürmek ve gerektiğinde de bitirmek."


- "Bayram, bütün insanlığın barış, huzur ve kardeşliğine vesile olsun"


Kurban Bayramı'nın İslam dünyası için çok özel günler olduğuna vurgulayan Işık, Türkiyenin ve İslam dünyasının bayramını tebrik etti.


Bakan Işık, bölgenin ciddi sıkıntılar içinden geçtiğini belirterek, "Müslümanın Müslümanı boğazladığı bir dönemi yaşıyoruz. Temennimiz bu bayram bu tip kötü gidişatın sonu olsun. Bu bayram sadece İslam dünyasının değil, bütün insanlığın barış, huzur ve kardeşliğine vesile olsun." ifadesini kullandı.  


Konuşmanın ardından Bakan Işık, köprü adının "15 Temmuz Köprüsü" olacağını açıkladı.


Daha sonra Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun kullandığı otomobile binerek, köprüden ilk kez geçti.


AA


Geri Dön