29 / 03 / 2024

İzmit'teki asansörler geçer not alamadı!

İzmit'teki asansörler geçer not alamadı!

İzmit'teki asansörler geçer not alamadı. İzmit Belediyesi tarafından lisanslı bir firmaya yaptırılan denetimlerde, 2 bin 63 asansörden bin 750'sinin can güvenliği açısından kullanılamaz durumda olduğu tespit edildi



İzmit Belediyesi tarafından lisanslı bir firmaya yaptırılan denetimlerde, 2 bin 63 asansörden bin 750'sinin can güvenliği açısından tehlike oluşturduğu belirlendi.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, asansör denetimlerinin 2012'de başlatıldığı belirtilerek, bu çalışmalar sırasında ortaya endişe verici sonuçların çıktığı kaydedildi.


Lisanlı bir firma tarafından kentteki asansörlerin kontrollerinin yapıldığı vurgulanan açıklamada, "Denetimlerin başladığı günden bu yana kontrolden geçirilen 2 bin 63 asansörden bin 750'sinin can ve mal güvenliği açısından kullanılamaz durumda olduğu tespit edilerek, kırmızı etiket ile işaretlenmiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.


Açıklamada, İzmit'te asansör bakımları konusunda duyarsızlık olduğunun gözlemlediği bildirilerek, şu görüşlere yer verildi:


"Belediye olarak yaptığımız asansör kontrolleri sırasında uygun olanlara yeşil, uygun olmayan asansörlere de kırmızı etiket yapıştırarak bu konuda vatandaşları bilgilendiriyoruz. Kırmızı etiketli asansörlerin de bakımları yapılıncaya kadar hizmet dışı kalması sağlanıyor. Buna rağmen kırmızı etiketli asansörlerin çalıştırılmasından ve olası bir üzücü olaydan birinci derecede bina sahipleriyle yöneticilerinin sorumlu olacağını hatırlatmak isteriz. 


Belediye olarak gerekli kontrolleri yapıyoruz. Fakat burada en büyük görev asansör bulunan konut ve iş yerlerindekilere düşüyor. Kırmızı işaretli asansörler kullanılmamalı, bunların tamir ve bakımı için bina ve iş yeri yöneticilerine baskı yapılmalıdır. Belediyemizin bu titiz çalışması başta yadırgansa da son zamanlarda sıkça yaşanan asansör kazaları ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu herkese göstermektedir."


AA


Geri Dön