29 / 03 / 2024

asansör firmaları

asansör firmaları

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Çakar, 500 binin üzerinde asansörden yüzde 60’ının denetimlerde ’kullanılamaz’ anlamına gelen kırmızı etiket aldığını söyledi.

Belgelerini merdiven altına satan asansörcüler aranıyor!

Belgesi iptal edilmiş ve ‘Kırmızı Listeye’ alınmış bazı asansör firmalarının Sanayi Bakanlığı’nın yetkilendirdiği kuruluşlardan aldığı onay belgelerini, merdiven altı firmalara sattıkları ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Asansörlerin yüzde 64'ü riskli!

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt, kontrolü yapılan 152 bin 278 asansörün 96 bin 542'sinin yüksek risk taşıdığını belirtti.

İzmit'teki asansörler geçer not alamadı!

İzmit'teki asansörler geçer not alamadı. İzmit Belediyesi tarafından lisanslı bir firmaya yaptırılan denetimlerde, 2 bin 63 asansörden bin 750'sinin can güvenliği açısından kullanılamaz durumda olduğu tespit edildi

100 asansörden 40'ı kullanıma uygun değil!

100 asansörden 40'ı kullanıma uygun çıkmadı. Artan konut ve ofis inşaatlarıyla birlikte asansör sektörü de yükselişe geçti. Ancak özellikle markalı inşaatların müteahhitleri asansörleri yerli firmalardan tercih etmiyor.

Yerli asansör firmaları yükselen pazardan pay alamadı!

Kentsel dönüşüm ile dikey yapılaşmanın yükselişiyle asansör ve yürüyen merdiven sektörü de yükselişe geçti. Gökdelenlerin hızla arttığı İzmir’de, yerli asansör firmaları büyüyen pazardan yeterince pay alamamaktan şikayetçi.

Asansör firmaları yüksek bina teknolojisine yöneliyor!

Yüksek binalar söz konusu olduğunda ise en önemli konulardan biri güvenli asansörler. Binalar her geçen gün daha da yükseğe ulaşırken büyük asansör firmaları da yüksek teknolojiye yükleniyor.

Merdivenaltı asansör firmaları sektörü olumsuz etkiliyor!

Bursa Asansör Sanayicileri Derneği ve Asansör Sanayicileri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen 'Asansör Sektöründe Piyasa Denetimi ve Gözetimi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merdivenaltı asansör firmalarının sektörü olumsuz yönde etkilediğine dikkat ç

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

asansör firmaları Haberi

asansör firmaları

Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Ekber Açar, “Ülkemizde 3 bin civarında da yürüyen merpen montajı yapılıyor. Gerek normal yük asansörleri, gerekse yürüyen merpenlerin yaklaşık yüzde 12’si ithal edilen parçalardan oluşuyor. Dolayısıyla maliyet olarak bakıldığında bir milyar dolar oranında pazar payı var” dedi. 


350 belediye ile işbirliği 

MMO olarak asansör denetimlerini yapabilmek için Türkiye genelinde 350 belediye ile işbirliği protokolü imzaladıklarını aktaran Ali Ekber Çakar, şunları kaydetti, “Uzman ekiplerimiz asansörlerin mevcut durumu, kullanılabilirliği, riskleri ve yapılması gerekenlere ilişkin denetim yapıyor. Bizim yaptığımız kontrollere göre, Türkiye’de bulunan 500 binin üzerindeki asansörün yüzde 60’ı, yani 300 bini kırmızı etiket alıyor. Bunların yaklaşık yüzde 30’u yeşil, geriye kalan yüzde 10’u da sarı ve mavi etiket alıyor. Kırmızı etiket, ’kesinlikle can ve mal kaybı...