19 / 04 / 2024

Torunlar GYO'ya asansör kazası için tazminat davası!

Torunlar GYO'ya asansör kazası için tazminat davası!

TORUN Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında ölen 10 işçiden biri olan Hıdır Ali Genç' in yakınları, İstanbul 10. İş Mahkemesinde tazminat davası açtı...



TORUN Center rezidans inşaatında meydana gelen asansör faciasında ölen 10 işçiden Hıdır Ali Genç'in yakınları, İstanbul 10. İş Mahkemesinde tazminat davası açtı. 


Davada baba Mustafa Genç için 400 bin lira manevi 75 bin lira maddi, anne Songül Doğan için 400 bin lira manevi 75 bin lira maddi, kız kardeşi Dilan Genç için 350 bin lira manevi 13 bin lira maddi; amcaları Hüseyin ve Hasan Genç ile dayısı Murat Doğan için ise kişi başı 60 biner lira manevi tazminat istendi. 

Dava, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Torun Yapı Sanayi ve Ticaret AŞ ile asansör firması Geda Majör İş ve İnşaat Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve iş güvenliği firması NCA İş Sağ. Güv. Eğitim Çevre Müh. ve Danış. Hiz. AŞ'ye açıldı. 


Ölümlerin tamamen davalıların ağır kusuru ile gerçekleştiği belirtilerek, Torunlar GYO ve ortaklarının ise asıl firma olarak birinci derece sorumlu olduğu bildirilen dava dilekçesinde, "Olaydaki kusur ve olası kast durumu, müvekkillerde yol açtığı ruhsal tahribat, elem ve acı ile bu mali veriler gözetildiğinde müvekkiller için talep edilen manevi tazminat miktarlarının 'caydırıcılık ve önleyicilik' işlevi bakımından makul hatta az olduğu görülecektir" dendi. 


Evrensel


Geri Dön