19 / 04 / 2024

İzoköpük, ısı köprüsüz yalıtım çözümleri sunuyor!

İzoköpük, ısı köprüsüz yalıtım çözümleri sunuyor!

Yalıtım sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren İzoköpük, sprey poliüretan köpük ile ısı köprüsü oluşturmayan, ek yeri bulunmayan yalıtım çözümleri sunuyor.



Yalıtım sektöründe 10 yıldır faaliyet gösteren İzoköpük, sprey poliüretan köpük ile ısı köprüsü oluşturmayan, ek yeri bulunmayan yalıtım çözümleri sunuyor. Maliyetlerin ve insanların konfor talebine paralel olarak yalıtımın öneminin de giderek arttığına dikkat çeken İzoköpük firma sahibi Selim Işık, "İnsanlar artık ısıtma ve soğutmanın daha ucuza malolduğu, nem ve dış seslerin rahatsızlık yaratmadığı konutlarda oturmak istiyorlar. Sanayi ve tarım işletmeleri de bu konuda artık daha duyarlılar. Üstelik yasalar da her geçen gün yalıtımla ilgili düzenlemeleri daha zorlayıcı hale getiriyor. Biz de 2006'dan bu yana sprey poliüretanla ısı, su, ses ve nem yalıtımına kesin çözüm sağlıyoruz" diye konuştu.


Sprey poliüretanın yaygın olarak kullanılan XPS, strafor ve cam yünü gibi muadili ürünlere göre pek çok avantajı olduğuna dikkat çeken Işık, "Bunların başında daha iyi bir yalıtım sağlaması geliyor. Poliüretanın lambda değeri (ısı geçirgenlik katsayısı) 0.020 W / mK iken, en yakın rakibi straforda bu rakam 0.034 W/mK dolayında. Yani neredeyse yarı yarıya. Bundan daha da önemlisi bu ürünün ısı köprüsü oluşturmaması. Örneğin strafor uygulandığında 1 metrekare için 6 dübel uygulanıyor. Ayrıca ek yerleri var. Hem dübeller, hem de ek yerleri ısı köprüsü oluşturuyor. Bu da yalıtımın verimini düşürüyor. Sprey poliüretanda ek yeri ve dübel uygulaması yok. Poliüretan köpüğün 3 santimi, 5-6 santimlik strafora eşdeğer yalıtım sağlıyor" dedi.

Sprey poliüretanın daha çok binalarda inşaat safhasında temel perde betonu, kat araları ve üst çatı aralarında uygulandığını dile getiren Işık, "Tek ve iki katlı binalarda dış cephede kullanılabilir ama yüksek katlı binalarda ancak dış cepheye kompozit tarzı giydirme yapılıyorsa onun altına uygulanabiliyor. 3 saniye içinde kendini tamamlayan bu malzeme muadillerine göre yarı fiyatına maloluyor. Sıvı olarak yurtdışından gelen malzemeyi, biz mobil araçlarımızla uyguluyoruz" dedi.

"2015 fena değildi"

Işık, "Ticaret merkezlerinde, fabrikalarda, besi çiftliklerinde uygulamalarımız oldu. Yılda ortalama 60 bin metrekare civarında iş yapıyoruz. Bu rakam her geçen yıl artıyor. 2015 fena değildi ama ekonomideki sıkıntılar bize de yansıdı. Özellikle tahsilat kaygıları nedeniyle biz bazı projelere çekingen yaklaştık" dedi. Merkezlerinin Kırşehir'de olduğunu belirten Işık, "İşe İç Anadolu Bölgesi'nden başladık. Konya, Kayseri, Yozgat, Niğde, Nevşehir, Ankara, Aksaray kentlerinde yoğun olarak hizmet veriyoruz. Aracımız mobil olduğu için Türkiye'nin her yerinde çalışabiliriz. Geçen yıl İzmir'de de hizmet vermeye başladık. İzmir'deki çözüm ortağımız Lever İzolasyon. Burada daha çok su izolasyonu ile ilgili talep geliyor. Su izolasyonu için polyurea isimli malzememiz var. Bu da yine püskürtülerek kullanıyor. Havuzlarda, içme suyu depolarında, gezilebilir teraslarda, açık alanlarda uygulanıyor. UV dayanımı yüksek, ömürlük bir malzeme. Ek yeri yok. 10 saniyede kendini tamamlıyor, renk seçeneği bol. Balyozla vurulsa bile zarar görmüyor. Üzerinde 40 ton malzeme taşınabiliyor" dedi.


Dünya 


Geri Dön