29 / 03 / 2024

İZVAK, TOKİ'den TT Arena gibi 20 bin kişilik stadyum istiyor!

İZVAK, TOKİ'den TT Arena gibi 20 bin kişilik stadyum istiyor!

İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi, "İzmir'de spor için atılan ve atılması planlanan her adımın takipçisiyiz" dedi



Menemen Belediyespor’u ziyaret eden Yemişçi başkanlığındaki İZVAK yönetimi, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’den bilgi aldı. Şahin, Menemen Belediyespor’un kulüp başkanı Armağan Öktenoğlu’nun da içinde yer aldığı İZVAK yönetiminin, çok değerli isimlerden oluştuğunu, bu yeni oluşumda spor kulüplerinin sorunlarına çözüm üretme yolunda önemli katkılar verileceğine emin olduğunu söyledi.

İnönü Mahallesi’nde bulunan ve karayollarına ait 100 dönümlük arazinin spor alanı olarak tahsis edilmesi için İZVAK’tan yardım isteyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bu alan 25-30 yıldır kullanılmıyor. Karayolları, yol yapımı için toprak aldığından dolayı suyla dolu koca bir çukurumuz oldu. Tek korkumuz, çevredeki minik çocukların bu küçük gölette hayati tehlike yaşamasıdır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ile konuyu daha önce görüşmüş ve olumlu yaklaşımlarıyla umutlanmıştık. Ancak olayın yeniden gündeme getirilmesi şart. Bunun için de tek adresin İZVAK olduğunu görüyor ve biliyoruz. Galatasaray’ın Seyrantepe modelinde olduğu gibi, şehir içinde kalan şimdiki stat ve spor salonumuzun bulunduğu araziyi TOKİ’ye vermeye hazırız. Karşılığında da bu atıl bölgeye 20 bin kişilik stat yapılabilir. Çevresinde antrenman sahaları, otoparklar, alışveriş merkezleri, sosyal tesisler kurulabilir. Menemen her geçen gün büyüyor. Araziyi tahsis etsinler, gerekirse her yönüyle hazır projeyi biz de yapabiliriz. Bu konuda İZVAK’tan destek bekliyoruz."

Söz konuyu arazide incelemelerde bulunan İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi de bu konuda desteğe hazır olduklarını belirtti. Arazinin spor alanı için son derece uygun olduğunu, gerekli temasları kurup projeyi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ileteceğini kaydeden Yemişçi, "Ortada çözülmeyecek bir sorun yok. Başkan bu iş için şehir içindeki spor tesislerini vermeye de hazır. O zaman geriye bir tek hamle yapmak kalıyor. O konuda da İZVAK öncü olacak. İzmir’de spor için atılan ve atılması planlanan her adımın takipçisiyiz" dedi.

AA


Geri Dön