16 / 04 / 2024

Jak Kamhi'nin 3 milyon dolarlık evi eski ortağına geçti!

Jak Kamhi'nin 3 milyon dolarlık evi eski ortağına geçti!

Alman beyaz eşya devi BSH, eski ortağı olan Jak Kamhi'ye karşı açtığı tazminat davasını kazandı. 3 hafta önce çıkan kararla birlikte Kamhi'nin 3 milyon dolarlık malikanesinin de sahibi oldu.



 

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Ünlü iş adamı Jak Kamhi (93) ile BSH Hausgerate GmbH arasında 2013 tarihinden bu yana uluslar arası mahkemelerde görülen davanın gerisinde, taraflar arasında anlaşmazlıkla biten ortaklık süreci yatıyor. Kamhi Ailesi, BSH Profilo Elektrikli Gereçler Sanayi A.Ş.'deki yüzde 25 hissesini 2003'te satarak BSH ile olan ortaklığa son verdi. Ortaklık 15 yıl önce sona erse de taraflar arasındaki anlaşmazlık sürdü.

KAMHİ'NİN ALEYHİNE ÇIKTI


BSH tarafı Jak Kamhi'ye karşı 7 Ekim 2003 tarihinde İsviçre'deki Uluslararası Ticaret Odası Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde dava açtı. Şirket anılan davada Kamhi'den tazminat talep etti. Yapılan yargılama sonrası karar 6 Şubat 2017 tarihinde çıktı. Çıkan karar ise Kamhi'nin 544,230 dolar ve 1.900.487 Euro'yu, faizi ile BSH'a ödemesi yönünde oldu.

NEW YORK'TAKİ EVİ ALMAK İÇİN


Tahkim kararının uygulanabilmesi için BSH avukatları bu kez yeni bir dava daha açtı. 28 Temmuz 2017 tarihli olan dava New York Güney Bölge Mahkemesi'nde açıldı. Açılan davada, Tahkim kararının ABD'de tanınması talep edildi. BSH adına mahkeme sunulan evraklarda Jak Kamhi'nin İstanbul'da yaşadığı, New York'taki evini ise kiraya verdiği belirtildi. Başvuruda, Kamhi'nin Tahkim Heyeti'nin karara vardığı tazminatı ödemediği de belirtildi. BSH tarafı bu talebin kabul edilmesi durumunda Kamhi'ye ait New York'taki malikâneye sahip olmayı planladı.

TAHKİM KARARI HATALI


New York Güney Bölge Mahkemesi'nde görülen davada iş adamı Jak Kamhi adına yapılan savunmada ise, Tahkim Mahkemesi'nin verdiği kararın hatalı olduğu savunuldu.

EVİN YENİ SAHİBİ BSH OLDU


Mahkeme yaptığı yargılama sonrasında geçtiğimiz 2 Mart günü kararını verdi. New York Güney Bölge Mahkemesi, yapılan yargılama sonrası Kahmi'ye ait New York'taki konuta, Tahkim Heyeti'nin kararı sonucu el koyulabileceği kararını verdi. Mahkeme kararında "Kamhi cephesinin Tahkim Heyeti'nin kararıyla aynı fikirde olmaması, kendisine davasını sunmak için adil bir imkân hakkı verilmediği anlamına gelmiyor" dedi. Mahkeme kararı ile Alman BSH, Kamhi’nin New York’un en önemli bölgelerinden Manhattan’da bulunan evinin de yeni sahibi oldu.


Geri Dön