24 / 04 / 2024

Japon devi Mazda, dizelden vazgeçemiyor

Japon devi Mazda, dizelden vazgeçemiyor

Japon otomobil devi Mazda, yeni geliştirdiği dizel motorunu tanıttı. Yeni e-Skyactiv D motoru, düşük yakıt tüketimine rağmen mümkün olan en düşük emisyon seviyesine ulaşmak üzere geliştirildi.



Japon devi, bu hedef kapsamında yüksek beygir gücü ve torka sahip, düşük yakıt tüketimi ile uzun menzil ve mümkün olan en düşük emisyon seviyesine ulaşmak için geliştirilen yeni e-Skyactiv D motorunu vitrine çıkardı.

3.3 litrelik 6 silindirli turbo beslemeli dizel motorun üretimine, 200 HP ve 254 HP'lik iki varyasyonla başlanacak.

YAKIT VERİMLİLİĞİ YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE

Mazda’nın yeni 3.283 cc hacmine sahip dizel motoru, uzunlamasına yerleştirilmiş elektrik kontrollü common-rail doğrudan enjeksiyon, 48V Mazda M Hybrid Boost teknolojisi ve DCPCI "Dağıtım Kontrollü-Kısmen Önceden Karıştırılmış Sıkıştırma-Ateşleme teknolojisi sayesinde daha düşük yakıt tüketimi, daha yüksek güç ve mümkün olan en düşük emisyon oranlarına ulaşabiliyor.

Bu sayede motor yüzde 40'ın üzerinde bir termal verimliliği elde etmiş oluyor.

Markanın yeni turbo beslemeli dizel motoru, WLTP normlarına göre 100 km'de ortalama 4.9 litrelik yakıt tüketimi ile 127 g/km emisyon değerlerine ulaşıyor.

Motordaki titreşim seviyesinin selefine göre çok daha düşük olduğu, sessiz ve pürüzsüz sürüşlere imkan verirken çekici bir sese de sahip olduğu belirtiliyor.


Geri Dön