25 / 04 / 2024

Japon Hitachi rotayı 3. havalimanına çevirdi!

Japon Hitachi rotayı 3. havalimanına çevirdi!

Dünyanın en önde gelen altyapı firmalarından Japon Hitachi, üçüncü havalimanını yatırım radarına aldı. Şirketin Avrupa CEO'su Rennert, ihaleyi kazanan konsorsiyumla görüştüklerini söyledi ve ekledi: "Potansiyel yüksek. Türkiye'yi üs olarak görüyoruz."...




JAPONYA'nın altyapı, mühendislik ve elektronik alanındaki büyük şirketlerinden olan Hitachi’nin Avrupa CEO’su Klaus Dieter Rennert, son dönemdeki siyasi çalkantıların yatırım planını değiştirmediğini ve Türkiye’yi bir üs olarak gördüklerini söyledi. 


ENERJİ, METRO VE TREN İLGİSİ

Reuters'ın haberine göre, Türkiye’de özellikle enerji, tren ve metro altyapısı ile sağlık projeleriyle yakından ilgilendiklerini belirten Klaus Rennert, “Türkiye’deki nükleer santral projelerini yakından takip ediyoruz. Mevcut projelerde alt yüklenici olabiliriz. Üçüncü nükleer santralle ilgili gelişmeleri de izliyoruz. Özellikle Afşin Elbistan santral projesi ile yakından ilgi-

leniyoruz” diye konuştu.


ÇED KARARI SÜRECİ ETKİLEMEZ

SON dönemde Türkiye üçüncü havalimanını konuşuyor. Mahkemenin verdiği olumlu ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması projeyi tehlikeye atsa da, ilgili bakanlar yaptıkları açıklamada ihale sürecinin aynı şekilde devam ettiğini vurguladı. Üçüncü havalimanının yapılacağı arazinin yer tesliminin bu yılın yaz aylarında yapılması planlanırken, mahkemeninin ÇED kararı sonrasında takvimini birkaç ay sarkabileceği konuşuluyor.


KONSORSİYUMA TEKLİF GÖTÜRDÜ

Rennert, İstanbul’da kurulacak olan üçüncü havalimanı ve bu havalimanının raylı sistem bağlantısının da ilgilerini çektiğini anlatarak “Yeni havalimanının yapımını alan konsorsiyumla görüşüyoruz. Henüz imza aşamasında değiliz. İlk olarak teklifimiz inşaat makineleriyle ilgili oldu. Daha sonra su temizleme teklifi yaptık. Ayrıca havalimanı içindeki ulaşımla ilgili ekipmanlar konusunda da bir teklifimiz olacak" dedi.


 

Akşam


Geri Dön