26 / 04 / 2024

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Japon mimar Hiroyuki Unemori depreme dirençli ve uyumlu mimari çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı. Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ülkesinde depreme karşı oluşturulan konstrüksiyon projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Japon mimar Hiroyuki Unemori, "Japonya'da her yıl 6'nın üzerinde büyüklüğe sahip 20 deprem oluyor. Bu nedenle şehir planlamasında bir sonraki aşamayı uyguladık" ifadelerine yer verdi. 

Bina standartları geliştirerek şehirlerin sonraki depremlere göre hazırlandığının altını çizen Hiroyuki Unemori, önce geçici konut ve altyapıyı ortaya koyduklarını aktardı. 

Hiroyuki Unemori, "Daha sonra yeniden yapılandırma sürecini tamamladık. Sonra toplum merkezleri gibi kamuya açık binalar hayata geçirildi" diye konuştu. 

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Dönüşüm kapsamında vatandaşların mutlaka sürece dahil edilmesi gerektiğine dikkat çeken Japon mimar Hiroyuki Unemori, açıklamasında, kendilerinin vatandaşlarının sesini dinlemenin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını dile getirdi ve "Vatandaşlar bu sürecin içine katılıyor. 30'un üzerinde çalıştay düzenledik ve çok sayıda fikir dinledik. İnsanlar öğrenmek için birilerini dinlemek istiyor" açıklamasında bulundu. 

Hiroyuki Unemori, afeti yaşayan insanların birbirleriyle etkileşimde bulunmak istediklerinin altını çizerek, yaptıkları binalarda da insanların buluşabileceği, etkileşime girebileceği alanlar planladıklarını dile getirdi. 

Japon mimar depreme dayanıklı şehirleri anlattı: Önce geçici konut ve altyapı!

Japon mimar Hiroyuki Unemori, güçlü kamusal binaların inşa edildiği yerlerin aynı zamanda toplanma merkezlerinin de oluşmasını sağlayacağını aktararak, "Ümit ediyorum ki bu anlattıklarım sizlere de ilham olsun" diye konuştu. 

TOKİ İstanbul 2023 kuralarında son dakika! Başakşehir, Tuzla, Esenler, Silivri, Çatalca, Arnavutköy 2023 kura takvimi!

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!


Geri Dön