28 / 03 / 2024

Jeff Bezos'tan gençlere altın değerinde tavsiyeler! 

Jeff Bezos'tan gençlere altın değerinde tavsiyeler! 

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, gençlere hayatlarında başarılı olmaları  için altın değerinde öğütler verdi. İşte dünyanın en zenginlerinden biri olan Bezos'tan tavsiyeler...



Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jeff Bezos, gençlere hayatlarında başarılı olmaları için altın değerinde tavsiyeler verdi. 

Jeff Bezos, okul hayatı boyunca başarılı grafikler çizdi. River Oaks İlköğretim Okulu'ndan mezun olduktan sonra, üstün yetenekli çocuklar lisesini birincilikle bitirdi ve Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Okulu'ndan birinci sınıf diploma aldı. Yaz aylarında büyükbabasına çiftlik sahibi ve traktör tamircisi olarak yardım etti.

Liseden mezun olduktan sonra 1986 yılında iş hayatına atıldı. Fitel tarafından 11. Memur olarak çalışmaya başladı ve bir yıl sonra müdür yardımcılığına terfi etti. 23 yaşındaki, şirketin New York ve Londra ofislerinde aynı anda 12 programcı ve analisti yöneterek tasarım, programlama ve test aşamalarını denetledi. Şirket, Fitel'in en büyük müşterisi olan yatırım bankası Salomon Brothers gibi önemli bir müşteriydi.

Jeff Bezos'un iş kariyeri fırladı. 1993 yılında Mackenzie Tuttle ile evlendi. D.E. Shaw'a bir kitap satış sitesi kurmasını teklif etti, ancak şirket teklifi kabul etmedi. 

Amazon 2 dolara verilerinizi satın alıyor!

16 Temmuz 1995'te dünya tarihini değiştiren bir etkinliğe imza attı ve Amazon.com'u kurdu. Amazon adı bir sözlükte buldu. Alfabenin ilk harfi olan A'yı Amazon'un samimiyetiyle birleştirdi. Bunu da Amazon gibi kalıcı bir iş haline getirmek istiyordu.

Aslında Amazon'u kurma sebebi kitap satmaktı. İlk gün altı kitap satıldı ama işi günden güne büyümeye başladı. Ailesinden aldığı birkaç yüz dolarla işine başladı. Amazon'un hızlı büyümesi, Amerika'nın en büyük kitapçı zinciri olan Borders'ın iflasına yol açtı. Ne de olsa kitap sattı ve hiçbir kitapçı internet kadar çok kitap stoklayamaz.

Amazon'u kurdular, ancak site uzun süre acı çekti. Nedeni açıktı. Kitapları zararına sattılar. Tek amaç müşteriyi memnun etmektir. Reklamcılığın en iyi müşterilerin tavsiyelerine dayandığını bilen Jeff Bezos, böyle bir strateji izledi.

Yıllar geçtikçe işleri büyüyordu Jeff Bezos’un. 2000 yılına geldiğinde Jeff Bezos’un öngörüsü 74 ila 114 milyon dolar arası işlem hacmine sahip olacağını yönündeydi. Ama umduğu gibi gitmedi, 2000 yılında Amazon’un işlem hacmi tam 1.6 milyar dolarlık satış yaptı.

İşte o tavsiyeler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön