28 / 03 / 2024

Jerome Powell: Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü!

Jerome Powell: Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada "Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü ve işletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görmeye başladık." dedi. 



ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutmasından sonra telekonferans yöntemiyle basın toplantısı gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine ulaşmak için son derece kararlı olduklarını belirten Powell, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başından bu yana ekonomiye yönelik kalıcı zararları sınırlamak ve toparlanmanın olabildiğinde güçlü olmasını sağlamak için güçlü önlemler aldıklarını ve para politikası stratejisinde değişikliğe gittiklerini belirtti.

- "Ekonominin önündeki yol oldukça belirsiz"

Federal teşvikler ve genişletilmiş işsizlik yardımlarının da hanehalkı harcamalarındaki toparlanmaya katkı sağladığına değinen Powell, "Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü ve işletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görmeye başladık." diye konuştu.

Powell, "Toparlanma genel olarak beklenenden daha hızlı ilerledi ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) katılımcılarının bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminleri hazirandan bu yana yukarı yönlü revize edildi. Buna rağmen genel olarak ekonomik faaliyet salgın öncesi seviyesinin oldukça altında kalıyor ve ekonominin önündeki yol oldukça belirsiz olmaya devam ediyor." dedi.

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi!


Geri Dön