26 / 04 / 2024

Jet Fadıl Caprice'i boşaltıyor!

Jet Fadıl Caprice'i boşaltıyor!

Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün yeni mağdurlar yaratan Bayrampaşa'daki devremülk projesi Caprice Gold'da ilginç bir "devir" yaşandı. Capricegold Gayrimenkul Yatırım, Caprice Termal'deki hisselerinin tamamını devretti.



Kamuoyunda Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz'ün yeni mağdurlar yaratan Bayrampaşa'daki devremülk projesi Caprice Gold'da ilginç bir "devir" yaşandı. Akgündüz'ün ablası ve eniştesinin yönetimindeki Capricegold Gayrimenkul Yatırım, Caprice Termal'deki hisselerinin tamamını devretti. 


Jetpa mağdurlarının avukatı Avukat Dr. Acun Papakçı, "Akgündüz'ün mal kaçırdığından şüphelenmekteyiz. Devremülk mağduru Capricegold yatırımcılarının örgütlenmeye başladıkları zamana denk gelen Caprice Termal şirketinin devri bu anlamda çok önemli" diye konuştu. 


Bayrampaşa'daki Caprice Gold'u bir türlü bitiremeyen "Capricegold Gayrimenkul Yatırım Turizm ve İnşaat Tic. Ltd. Şti." yüzde 99 ortağı olduğu Capricetermal Turizm Ticaret Ltd. Şti.'i Nurdan Atağan'a devretti. Bu devir 15 Ekim 2014 tarihli ticaret sicil gazetesinde yayımlandı. Bu devre Akgündüz'ün ablası Avniye Obut imza attı. Sadece Capricegold Yatırım şirketi değil, Akgündüz'ün yeğeni Mehmet Fatih Obut da yüzde 1 'lik hissesini Atağan'a devretti. Böylece şirketin tamamı Atağan'a devredilmiş oldu. Devri gazetemize değerlendiren Papakçı şunları söyledi: "Capricegold yatırımcıları devremülk satın aldıkları Capricegold Yatırım şirketine başvuracakları ve alacaklarını talep edeceklerdir. Alacakların tahsil edilmesinde en önemli problem içi boşaltılmış bir şirketten tahsilat yapılması aşamasında ortaya çıkacaktır. Bugün Jetpa yatırımcıları davalarını kazanmakta, ancak milyonlarca Euro alacaklarını tahsile etmek istediklerinde içi boşaltılmış bir şirketle karşı karşıya kalmaktadır. Aynı sorunun yaşanmaması için Capricegold Yatırım şirketinin mal varlıkları devrilerinin sıkı bir şekilde takip edilmesi ve mal kaçırma amaçlı olup olmadığının değerlendirilmesi gereklidir." 


Aykut Küçükkaya / Cumhuriyet




Geri Dön