25 / 04 / 2024

Jolly Tur: Bu yıl yerli turist iki kez tatil yapabilir!

Jolly Tur: Bu yıl yerli turist iki kez tatil yapabilir!

Erken rezervasyon sistemine Kasım ayında geçen Jolly Tur, ilk dönem sonuçlarını açıkladı. Toplantıda konuşan Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan bu yıl iç pazarda ciddi artış yakalandığını belirtti.



Türkiyede paketli turlarla seyahat eden yaklaşık 4 milyon turist olduğunu kaydeden Erkan, "Bu yıl Rusya ve diğer pazarlardaki olumsuzluklardan dolayı iç pazar öne çıkıyor. Yerli turiste yöneldik. Eurodaki düşüş nedeni ile yerli turistin birkaç kez tatile çıkacağını düşünüyoruz. Çeşitli kampanyalar var ve ilgi yoğun" açıklamalarında bulundu. 



İşin yüzde 60'ı erken rezervasyondan geliyor Kasım ayında başlatılan ilk üç aylık erken rezervasyon verileri hakkında bügi veren Erkan, toplam iş hacminin yüzde 60'ının erken rezervasyondan geldiğini dile getirdi. Erkan, geçen yıl 450 bin kişi taşıdıklarını belirterek, "17 Kasım'dan itibaren erken rezervasyon startı verdik. İlk 3 ayda 2015 rezervasyonlarındaki yurtiçi büyüme yüzde 48 oldu. Bu beklentimizin üzerinde" dedi. 


Yurtdışı erken rezervasyonda ilk 3 ayda yüzde 60 büyüme gösterdiklerini belirten Erkan, "Burada temel etken eurodaki düşüş. İtalya, Balkanlar, Orta Avrupa, İspanya ve Benelüx-Paris öne çıkan destinasyonlar arasında" diye konuştu. Kış turizmi erken rezervasyonu için de ciddi talep almaya başladıklarını belirten Erkan, "Kayak turizmde de hem yurtiçi hem yurtdışında yüzde 40'lara varan artışlar yakaladık. Belek, Side, Kemer, Bodrum ve Alanya ilk 3 ay için öne çıkan destinasyonlar. Bunlardan hemen sonra 6'ıncı sırada ise Uludağ var" diye konuştu. Erkan, cruise departmanındaki büyümenin ise yüzde 45 olduğunu vurguladı. 


Dünya


Geri Dön