29 / 03 / 2024

JPMorgan'dan gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesi!

JPMorgan'dan gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesi!

Hedge fonlarının, Fed’in varlık alımlarını azaltmasının piyasadaki oynaklığın armasına neden olması ve tahvil fiyatlarını baskılaması sonucunda fırsat sunacağını tahmin eden JPMorgan stratejistleri, gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesinde bulundu.



Hedge fonlarının, Fed’in varlık alımlarını azaltmasının piyasadaki oynaklığın armasına neden olması ve tahvil fiyatlarını baskılaması sonucunda fırsat sunacağını tahmin eden JPMorgan stratejistleri, gayrimenkulde de ekonomideki toparlanmaya bağlı yüksek getiriler olacağını öngörüyor. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; gelecek sene hisse ve tahvil gibi geleneksel yatırım araçlarının zayıf performans sergileyeceğini öngören JPMorgan Chase - Co., yatırımcıların ellerindeki nakit birikimleri hedge fonları ile gayrimenkulde değerlendirmesi tavsiyesinde bulundu.

JPMorgan dan gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesi!

Aralarında Nikolaos Panigirtzoglou’nun da bulunduğu stratejistler yayımladıkları raporda, özel sermaye ve dijital para birimleri gibi alternatif varlıkların 2022'de olumlu ayrışacağını belirtti.

JPMorgan dan gayrimenkule yatırım yapın tavsiyesi!

Raporda, gelecek sene alternatif varlıkların yüzde 11 ile hisse ve sabit getirili varlıklarda öngörülen yüzde 5 yükselişin iki katından fazla getiri sunacağı tahmini yer aldı. Stratejistler alternatif yatırımların büyüklüğünün 25 trilyon dolar ile 2014'teki seviyenin iki katına çıkacağını öngörüyor. Alternatif yatırımlara erişimin ve likidite kısıtlarına bağlı olarak bu yatırımlardan çıkışın zor olduğunu aktaran stratejistler, bu durumun bir seneden kısa yatırım ufkuna sahip yatırımcılar için problem oluşturabileceğini, fakat bu alandaki fırsatların fon yöneticilerinin performanslarına katkıda bulunacağına dikkat çekti.

Gayrimenkul yatırımı yapmak için doğru zaman mı?


Geri Dön