24 / 04 / 2024

Jumeriah Hotels İstanbul'da otel işletecek!

Jumeriah Hotels İstanbul'da otel işletecek!

Jumeriah&Jumeriah Bab Al Shams Desert Resort&SPA gibi otelleri bulunduran Dubaili Jumeriah Hotels&Resort, İstanbul’da da otel alışverişine çıktı



Bu gruplar arasında en çok Çin, ABD, Bhutan gibi ülkelerde büyüyen Aman Group, İngiliz Millennium ve Alman Steinberger’in adı geçiyor. Raffles, Mandarin, Banyan da arayışlarını sürdürüyor

Dünyanın en lüks otel grubu olarak gösterilen ve bünyesinde 7 yıldızlı Burj Al Arab, Jumeriah Beach Hotel, Madinat Jumeriah&Jumeriah Bab Al Shams Desert Resort&SPA gibi otelleri bulunduran Dubaili Jumeriah Hotels&Resort, İstanbul’da da otel alışverişine çıktı. Son olarak Makyol İnşaat’ın Etiler’deki 5 yıldızlı otel projesine talip olan ama burayı İstanbul’a girmek için yine çok istekli olan Starwood Grubu’nun ultra lüks otel markası Le Meridien’e kaptıran Jumeriah, markasını İstanbul’a taşımak için ‘Boğaz Hattı’nı mercek altına aldı.

Dubaili grubun, şu anda en ulaşılabilir ve en iyi ilişkilerin olduğu ülke olarak gördüğü Türkiye’yi yurtdışına açılmada bir kapı olarak gördüğü ve İstanbul’un son dönemde yakaladığı ivmeden yararlanmayı hedeflediği öğrenilirken Dubai’nin son dönemde girdiği ‘ekonomik kriz’ sürecinin’ de bu açılımda etkili olduğu belirtiliyor. Jumeriah önceliği ‘Boğaz Hattı’na verse de amacına ulaşamazsa Beşiktaş, Ulus ve Etiler bölgesini de gündemine aldığı ifade edildi. Başka bir Dubaili ise elini çabuk tutup İstanbul’a giren Emaar oldu. Emaar, Çamlıca’da Sir Foster tarafından tasarlanan 5 yıldızlı otelin işletmesi için The Adress’ı getirdi. Son aylarda neredeyse 1 gece kalınacak odanın bulunamadığı, konaklama fiyatlarının bazı otellerde 30 bin dolara kadar çıktığı İstanbul, yabancı otel zincirlerinin özellikle de lüks markaların ‘arena’sı haline geldi. Yeni grupların da gözdesi tabii ki ‘Boğaz Hattı’.
Vatan/Hale TÜZÜN

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Uluslararası zincirler İstanbul için kapıştı

İstanbul'un turizm kar¬nesi, dev otel zincirleri¬nin iştahını kabartıyor. Mandarin ve Jumei-rah gibi lüks zincirler İstanbul'da otel avında

Dünyaca ünlü otel zincirleri, Türk yatırımcıların kapısında kuyruk oldu. Bundan 10 yıl öncesine kadar ulus¬lararası otel markalarını İstanbul'a getirmek için dil döken yatırımcılar artık ayaklarına kadar gelen markalar arasında seçim yapmakta zorlanıyor. Uluslararası markaların iştahını kabartan ise 10 yıl önce 2.5 milyon turisti ağırlayan İstanbul'un bugün 7.5 milyon turistin uğrak yeri haline gelmesi.

Tarihi dokusundan eğlence hayatına kadar çok renkli yapısı ise İstanbul'u turizmin yükselen yıldızı olarak tanımlayan Shangri La, Doubletree by Hilton, W Hotels, Le Meridien ve The Address Hotels yatırımcılarla anlaşma imzalarken, World Off Astoria, Mandarin Oriental Hotels Group, Millenium Hotels, Jumeirah ve Suriyeli Cham ise ikna turlarında.

Rekabet büyük

Zincirlerin peşinde olduğu otellerin başında Cırağan geliyor. Ama sektörde Çırağan'ın seçimini yaptığı konuşuluyor. Kempinski, Çırağan Oteli'ni başka zincire kaptırmayarak yeniden imzayı atmış.

Görüşmelerin hızlandığı bir diğer otel de daha yapım aşamasında olan Tarabya Oteli. Millenium Hotels de Tarabya'da imza aşamasında. Eski Karayolları binasının arazisine yapılan Zorlu Center'ın içinde yer alacak otel için ise büyük kapışma var. Zorlu Center için World of Astoria, Mandarin ve Shangri La çekişiyor. Makyol'un Etiler'de 2011 yılında kapılarını açacağı otel için ise Ortadoğu kökenli Jumeriah ve Mandarin gibi 12 firma rekabet etti. İpi göğüsleyen ise ABD'li Starwood Grubu'nun lüks otel markası Le Meridien oldu. Le Meridien, 32 yıllık anlaşma ile de sektöre yeni bir soluk getirdi. Uzakdoğu kökenli lüks otel zinciri La Shangrilla da geçen aylarda Beşiktaş'ta Tanrıverdi Holding tarafından yatırımı süren eski tütün depolarının bulunduğu yerde yapılacak otel için el sıkışmıştı.

Anlaşma süreleri uzadı

Zincirlerin İstanbul için kapıştığını belirten Makyol Turizm Grup Başkanı Göktuğ Özdemir, "Bugüne kadar anlaşmaları kısa vade için yapan zincirler artık uzun vadeli anlaşmalar yapmaya başladı. Şu anda İstanbul zincirler için parlayan bir yıldız. Herkes burada olmak istiyor. Var olanlarda sayısını arttırmak istiyor. Bunun yanında İstanbul'a da daha uzun vadeli bakıyorlar" diyor.
Habertürk/Sevgi Sayar BAŞARAN


Geri Dön