27 / 04 / 2024

Kabataş Martı Projesi'nde bina boyları 7,5 metreyi geçmeyecek!

Kabataş Martı Projesi'nde bina boyları 7,5 metreyi geçmeyecek!

Kabataş’ta inşası devam eden "Martı Projesi" olarak bilinen Kabataş Meydan ve Transfer Merkezi'nin 2018 yılının sonunda bitirilmesi planlanıyor. 



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre "Martı Projesi" olarak bilinen Kabataş Meydan ve Transfer Merkezi projesinin 2018 yılının sonunda tamamlanması öngörülüyor. 

 

Denize çakılan kazıklarla yaklaşık 650 metre boyunca 20 metrelik eninde bir alan İstanbul Boğazı’ndan alınarak kara haline getirildi.

 

Kabataş Martı Projesi nde bina boyları 7,5 metreyi geçmeyecek!

 

Fındıklı Molla Çelebi Camii’nin kuzey tarafından başlayarak Kabataş Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ne bitişik balıkçı barınağını da içine alan proje çalışmasından önce yaklaşık 650 metre boyunca denize kazıklar çakılarak kıyı kısmı deniz üzerinde yaklaşık 20 metre uzatıldı. 

 

Kabataş Meydan ve Transfer Merkezi projesindeki 4 iskele için denize kazıklar çakıldı. İskelelerden birinin betonarme kısmı tamamlandı ve iskeleler şekillendirildi. Proje bitiminde gemi kapasitesi 22 olacak.

 

2018 YILI SONUNDA BİTMESİ PLANLANIYOR

90 bin metrekarelik alanın yeniden düzenlendiği projede 38 bin metrekarelik meydan yapılacak.

 

Projedeki bina boyları 7,5 metreyi geçmeyecek.  Yeraltına 40 turist otobüsü ve 1000 araç kapasiteli otopark yapılacak.

 

Otomobillerin geçtiği yol, yer altına alınıp tüm entegrasyon bu alanda oluşturulacak. 

 

Kabataş Martı Projesi nde bina boyları 7,5 metreyi geçmeyecek!

 

Kabataş Meydan ve Transfer Merkezi, Kabataş İskelesi, Kabataş-Taksim füniküler hattı ve yapımına başlanan Mahmutbey-Kabataş metro hattı entegre olacak. 


Geri Dön