25 / 04 / 2024

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı bugün açılıyor!

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı bugün açılıyor!

Martı Projesi olarak bilinen ve yapımına Temmuz 2016 yılında başlanan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı bugün açılacak. 



Mimar Hakan Kıran ilk çizdiği projede yer alan "Martı" formundaki iskele ve Kabataş Meydanı'ndaki trafiğin yer altına alınması dışında aynen uygulanacak olan projede yer alan ve yapımı tamamlanan 4 iskeleden ikisi bugün sabah Şehir Hatları'nın Boğaz ve Adalar seferleriyle hizmet vermeye başlayacak. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre projenin 2. Etabı ise Ekim 2020'de hizmete girecek. Projenin ilk etabında, Şehir Hatları'na ait 700 metrekarelik Terminal Binası ile Şehir Hatları'nın sefer yapacağı ve gemi bağlayacağı 2 iskele hizmete hazır hale getirildi.

Kabataş Martı Projesi nin ilk etabı bugün açılıyor!

Şimdilik geçici olarak hizmet verecek Terminal Binası'nın turnikeleri İSBAK tarafından monte edilip, bilgilendirme monitörleri yerleştirildi. Revize edilen yeni projeye göre, terminal binaları klasik Osmanlı yapısı şeklinde tasarlandı. 

Projenin ikinci etabında, 32 bin 500 metrekarelik meydan olacak. 18 bini 400 metrekaresi sert zemin, 14 bin 142 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Meydan üzerinde, iskelelerin önünde 3 adet terminal binası inşa edilecek. Meydanın altında ise 700 otomobil, 26 engelli aracı ve 95 otobüs kapasiteli 2 katlı yer altı otoparkı bulunacak. 

Kabataş Martı Projesi nin ilk etabı bugün açılıyor!

 


Geri Dön