25 / 04 / 2024

Kabataş Martı açılış

Kabataş Martı açılış

Martı Projesi olarak bilinen ve yapımına Temmuz 2016 yılında başlanan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı bugün açılacak. 

İstanbul'un kanayan yarasıydı! 65 kilometrelik yeni metro hattı Mart'ta açılıyor!

İstanbul'un kanayan yarası olarak bilinen ve merakla beklenen 65 kilometrelik yeni metro hattı önümüzdeki ay hizmete açılıyor. İşte detaylar...

Makas git gide daralıyor! Açlık sınırı 10 bin liraya dayandı

Her ay kuvvetli bir heyecanla açıklanması beklenen açlık sınırı, mart ayından itibaren ile 10 bin tl'ye kadar çıktı. BİSAM'ın yaydığı bilgiye göre; yoksulluk sınırı da mart ayında bir evvelki aya göre 1.815 TL birden artış göstererek 33 bin 754 TL'ye çıktı.

Mart'ta açlık sınırı 9 bin 591 TL, yoksulluk sınırı 31 bin 241 TL oldu! 

TÜRK-İŞ'in araştırmasında, mart ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 9 bin 591 Türk Lirası olurken, yoksulluk sınırı 31 bin 241 Türk Lirası şeklinde belirlendi. 

1915 Çanakkale Köprüsü 26 Şubat'ta açılıyor! Büyük gün geldi!

Türkiye'de hayata geçirilmesi planlanan mega proje olan ve 18 Mart 2017 tarihinde temeli atılmış olan simgelerin köprüsü şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde açılışın 26 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması hedefleniyor.

Türk-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını hesapladı!

Türk-İş, mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 736, yoksulluk sınırı 8 bin 912 lira olarak hesapladı.

Continent Hotel Kahramanmaraş Mart'ta açılıyor!

Continent Worldwide Hotels’in açılış hazırlıklarına devam ettiği “Continent Hotel Kahramanmaraş”, Mart ayında misafirlerini ağırlayacak. 

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın ilk etabı Ekim sonunda açılıyor!

Kovid-19 sebebiyle açılışı ertelenen M7 Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının birinci etabı Ekim ayının sonunda açılacak...

Alışveriş merkezleri açılışa hazırlanıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle 21 Mart tarihinde kapılarını kapatan alışveriş merkezleri (AVM) yeniden açılışa hazırlanıyor.

Açlık ve yoksulluk sınırı mart ayında yükseldi!

Açlık ve yoksulluk sınırı mart ayında yükseldi. Türk-İş'in araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 345, yoksulluk sınırı ise 7 bin 639 liraya çıktı. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 2 bin 847 lira 14 kuruş.

ÇOMÜ Ağaköy Yerleşke Camisi'nin açılışı yapıldı! 

Temeli 2016 yılında atılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Ağaköy Yerleşkesi Cami'nin açılış töreni yapıldı. 

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı yarın açılıyor!

Kamuouyunda Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı yarın sabah hizmete açılıyor.

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

Kabataş Martı açılış Haberi

Kabataş Martı açılış

Mimar Hakan Kıran ilk çizdiği projede yer alan "Martı" formundaki iskele ve Kabataş Meydanı'ndaki trafiğin yer altına alınması dışında aynen uygulanacak olan projede yer alan ve yapımı tamamlanan 4 iskeleden ikisi bugün sabah Şehir Hatları'nın Boğaz ve Adalar seferleriyle hizmet vermeye başlayacak. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre projenin 2. Etabı ise Ekim 2020'de hizmete girecek. Projenin ilk etabında, Şehir Hatları'na ait 700 metrekarelik Terminal Binası ile Şehir Hatları'nın sefer yapacağı ve gemi bağlayacağı 2 iskele hizmete hazır hale getirildi.

Şimdilik geçici olarak hizmet verecek Terminal Binası'nın turnikeleri İSBAK tarafından monte edilip, bilgilendirme monitörleri yerleştirildi. Revize edilen yeni projeye göre, terminal binaları klasik Osmanlı yapısı şeklinde tasarlandı. 

Projenin ikinci etabında, 32 bin 500 metrekarelik meydan olacak. 18 bini 400 metrekaresi...