28 / 03 / 2024

Kaçak inşaat zamanaşımı!

Kaçak inşaat zamanaşımı!

Kaçak inşaat zamanaşımı, Kabahatler Kanunu' na göre belediyece verilebilecek para cezalarının tümü 10 bin TL' den az olacağından tahsil zaman aşımı da üç yıl oluyor....




Kaçak inşaat zamanaşımı!

Kabahatler kanununa göre verilen para cezasının ödeme süresi bir ay olduğundan, bu bir ayın son günü amme alacağının vade günü oluyor. Bu noktada vade tarihinin rastladığı takvim yılını takip edecek olan takvim yılının başı esas alınıyor. Buna göre verilen para cezası miktarına göre kanunda belirtilen süreler işletiliyor. Kabahatler kanununa göre belediyece verilebilecek para cezalarının tümü 10 bin liradan az olduğundan tahsil zaman aşımı üç yıl oluyor.


Kaçak inşaat zamanaşımı nın işlemesi hali...

İdari yaptırımın yerine getirilmesine başlanamaması veya yerine getirilememesi halinde zamanaşımı işlemiyor. Ayrıca, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun'un 104'üncü maddesi uyarınca, "Borçlunun yabancı memlekette bulunması, hileli iflas etmesi veya terekesinin tasfiyesi dolayısıyla hakkında takibat yapılmasına imkan yoksa bu hallerin devamı müddetince zamanaşımı işlemez." 


Kaçak inşaat zamanaşımı nın kesilmesi hali...

Zamanaşımının kesilmesi demek, işlemeye başlayan zamanaşımı süresinin, ortaya çıkan bir nedenle son bulması, nedenlerin ortadan kalkmasıyla birlikte yeni baştan(sıfırdan) işlemeye başlaması demektir.


Zaman aşımının kesilmesi ile yeni süre, kesilmeden sonra yeniden işlemeye başlıyor. Bu süre, kesilen ilk süre kadardır. Örneğin kesilen süre üç yıl ise, kesilmeden sonra yeniden işleye başlayan sürede üç yıldır.



Kaçak inşaat nasıl mühürlenir?
Kaçak inşaat cezası nedir?
Kaçak yapı ecrimisil!
Kaçak yapı yıkım kararı!




Geri Dön