25 / 04 / 2024

Kadıköy Fikirtepe'deki çalışmalarda 4 firma ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe'deki çalışmalarda 4 firma ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.



Kentsel dönüşümün sembolü olan Kadıköy Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı. Bakanlık binasında gerçekleşen törende firma temsilcilerine ruhsatlarını teslim eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Türkiye'ye örnek olacak bu proje ile ülkemize çok büyük ve önemli bir değer kazandınyorsunuz. Sizlerin de zaman zaman telaffuz ettiği gibi, Türkiye'nin Manhattan'ı Fikirtepe'de yükselecek" diye konuştu. 


Dönüşümde 3 model 

Nuhoğlu Inşaat'ın ikinci adadaki, SVR Gayrimenkul Yaürım AŞ, Selka NSK inşaat ve Usta İnşaat'in ilk adalanndaki ruhsatlannı teslim eden Öztürk, "Kentsel dönüşümde üç model bulunuyor. Bakanlık ve vatandaş arasında yürüyen ilk modelde riskli binalar bakanlığımız desteğiyle dönüştürülüyor. Bu model çerçevesinde hali hazırda 29 proje nihai noktaya geldi. Yakın dönemde başlamasını öngörüyoruz. İkinci modelde vatandaşlarla Belediye arasında yürüyen bir yapı mevcut. Ancak orada da elbette bizim kontrolümüz, onay ve izinlerimiz söz konusu. Üçüncü ayağımız da siz inşaaat firmalarının projeleri. Bu aşamada vatandaş ve müteahhitler arasında yürüyen bir süreç var. Biz de Bakanlık olarak bir köprü oluşturuyoruz. Projenin onaylanmasına, sistemin oluşturulmasına, altyapı mekanizmalarına ve ruhsatın verilmesine ön ayak oluyoruz. Bu üç ayak sayesinde Bakanlık olarak ülkemizde kentsel dönüşümün seri şekilde hayata geçmesini gerçekleştiriyoruz. Burada vatandaşla yatnmcı arasındaki sürecin sağlıklı yürümesi çok önemli.''Hem vatandaş hem de yatırımcı memnun olacak. Fikirtepe'de de bu uzlaşma, anlaşma süreci gerçekleşti. Biz de bu durumdan çok memnunuz. Sizlerin de zaman zaman söylediği gibi Fikirtepe Türkiye'nin Manhattan'ı olacak" dedi.


'Yüzde 40'a yaklaştı' 

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu ise, "İnşaat, kazı ve iksa ruhsatlarıyla beraber bölgede başlayan inşaatlar yüzde 40'a yaklaşmış durumda. Bizler inşaat firmaları olarak Fikirtepe'yi bütünsel bir proje olarak görüyoruz ve Fikirtepe'ye katma değer yaratacak bir vizyonla birlikte hareket ediyoruz" diye konuştu. 


35 bin konut olacak

Kadıköy'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında bölgede 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan yer alacak. Fikirtepe'de, 57 yapı adasının 25'inde inşaat çalışmalarına başlandı. Projelerde 2016 yılı sonunda yaşamın başlaması öngörülüyor. Kentsel dönüşüm tamamlandığında projenin toplam değeri 18 milyar dolar seviyesine ulaşacak. 



Posta


Geri Dön