20 / 04 / 2024

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattının inşaatı başlıyor!

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattının inşaatı başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan 18.4 kilometre uzunluğundaki Kadıköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nın inşaatı için geri sayım başladı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Projeler Müdürlüğü tarafından 2 sene önce proje çalışmalarına başlanan Kadıköy, Ataşehir, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinden geçen 7 istasyona sahip Kadıköy-Sultanbeyli metro hattının inşaatı başlıyor. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı  Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu karara bağlandı. Metro hattı için 29 Kasım 2019 tarihinde “ÇED gerekli değildir kararı” verildi ve inşaat çalışmalarına başlamak üzere ilk adım da atıldı. Metro hattı için hazırlanan proje tanıtım dosyasında yer alan bilgiye göre,18.4 kilometre uzunluğunda Kadıköy-Sultanbeyli Raylı Sistem Hattı İstanbul'un Anadolu yakasında doğu-batı aksında ekspres bir hat olacak.

Kadıköy-Sultanbeyli metro hattının inşaatı başlıyor!

AVRUPA YAKASI’NA VE ADAPAZARI'NA BAĞLANACAK

Henüz proje aşamasında olan İncirli-Söğütlüçeşme Metrosu ile Altunizade İstasyonu'nda,  Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme Metrosu ile de Esatpaşa İstasyonu'nda entegre olarak Avrupa yakasına erişim imkanı sunacak. İnşaat çalışmaları süren Göztepe-Ümraniye, Dudullu- Bostancı ve Çekmeköy- Sultanbeyli Metro hatları ile de bağlanacak. Yeni hat,  Samandıra bölgesinde hayata geçirilecek İstanbul-Adapazarı Hızlı Tren Hattı'nın Anadolu İstasyonu ile bağlantı yapacak biçimde planlandı.

4.6 MİLYARLIK YATIRIM

Yatırım bedeli 4 milyar 653 milyon 264 bin TL olan Kadıköy-Sultanbeyli metro hattı inşaatının 4 senede tamamlanması planlanıyor. Metro, “Esatpaşa, Finans Merkezi, Ataşehir, Türk-İş Blokları, Ferhatpaşa, Samandıra ve Veysel Karani” olmak üzere 7 istasyondan meydana geliyor.  Kadıköy-Sultanbeyli Raylı Sistem Hattı için ilk yatırım aşamasında gerekli araç sayısı ise yedekler dahil 144.

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı nereden geçecek?

İstanbul'da 2022'de açılacak 9 yeni metro hattı!


Geri Dön