20 / 04 / 2024

Kadıköy'de ağaç katliamı endişesi yaşanıyor

Kadıköy'de ağaç katliamı endişesi yaşanıyor

Kadıköy Belediyesi, Büyükhanlı Konutları'ndaki kendisine ait bahçede başlattığı trafo inşaatında, duvar yıkımı yaptı. Site sakinleri 13 yıldır baktıkları 70'den fazla ağacın kesilmesinden endişeleniyor



Kadıköy, Suadiye'deki Büyükhanlı Konutları'nın sakinleri, ağaç katliamı endişesiyle yaşıyor. Yoğun yapılaşma ve elektrik kullanımı nedeniyle Suadiye, Bağdat Caddesi Kitapçı Sokak üzerinde bulunan trafo yetersiz kalınca Kadıköy Belediyesi, AYEDAŞ'ın talebi üzerine, Büyükhanlı Konutları'nın içinde kalan belediyeye ait 825 metrekarelik alana yeni trafo inşaatı yapma kararı almıştı. Bu karar doğrultusunda, trafonun konulacağı yerde kazı çalışması yapılmıştı. 4 ağaç yerinden sökülerek başka yere dikilmiş. Bu çalışma, site yönetimi ve sakinleri tarafından sert tepkiyle karşılandı. Trafonun yapımına müsaade eden ancak bahçenin kalan bölümlerindeki ağaçların kesimine karşı çıkan site sakinleri, gece gündüz nöbet tutmaya başladı.

Başkasına satıldı iddiası

Kadıköy Belediyesi yıkım ekipleri dün sabah saatlerinde yine Büyükhanlı Konutları'ndaydı. Ekipler bu kez bahçe duvarını da yıktı. Duvarın yıkılmasına tepki gösteren site yöneticisi Uğur Çamlıbel, "Belediye mevcut trafonun bulunduğu alanı inşaat yapılması için firmaya sattı. Satın alan şahıs da buradaki trafonun kaldırılmasını istiyor. Biz burada inşaat yapılmaması için mahkemeye itiraz ettik ve bilirkişi incelemesi yaptırdık. Bilirkişi, bizim lehimize karar belirtti. Belediye de, "bizim işimize niye karışıyorsunuz" diyerek inadına bu duvarı yıkıyor" dedi. Çamlıbel, inat uğruna duvarın yıkıldığını ve bahçedeki 70 ağacın kesileceğini de savunarak, buraya hizmet binası yapılacağını iddia etti.

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Demirci ise, duvarın yıkılıp yeşil alanı kamuya açacaklarını söyledi.

Öznur Berber/Gazete Habertürk


Geri Dön