28 / 03 / 2024

Kadıköy'de yüzde 70'lere varan oranla nasıl dönüşüm yapılacak?

Kadıköy'de yüzde 70'lere varan oranla nasıl dönüşüm yapılacak?

Kentsel dönüşümde kat karşılığı oranlarının makul seviyelerde olmadığını belirteren DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz "Kadıköy'de yüzde 70'lere varan kat karşılığı oranlarında nasıl dönüşüm yapacaksınız? Böyle bir hesap matematik yok. Yakında geliştiricilerin yüzde 70'i şizofren olacak" dedi .



Kentsel dönüşümde kat karşılığı oranlarının makul seviyelerde olmadığını belirteren DAP Holding Başkanı Ziya Yılmaz "Kadıköy'de yüzde 70'lere varan kat karşılığı oranlarında nasıl dönüşüm yapacaksınız? Böyle bir hesap matematik yok. Yakında geliştiricilerin yüzde 70'i şizofren olacak" dedi .


 İstanbul'un farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiren gayrimenkul sektörünün önemli oyuncularının hemen hepsi, kentsel dönüşümün hedeflendiği gibi gitmediğinde hemfikir. 

Kentsel dönüşümde ana hedefin, depreme riskli olan binaların dönüştürülürken, alt ve üstyapının da yenilenerek daha modern bir şehir kurulması olduğunu belirten sektör oyuncuları, kentsel dönüşümde herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini vurguluyor. 


DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, kentsel dönüşümün sadece müteahhitler tarafından yapılmasının çok zor olduğunu belirterek, kimsenin buna ne tek başına ömrünün, ne sermayesinin yeteceğini belirtti. Ziya Yılmaz, kentsel dönüşümün artık müteahhitlerin psikolojisini bozmaya da başladığına dikkat çekerek, "Bizden dağın başında yüzde 45-50 paylaşım oranı istiyorlar şehrin merkezinde de yüzde 70'e çıkıyor oranlar. Siz bugün Kadıköy'de yüzde 70'lere varan kat karşılığı oranlarında nasıl dönüşüm yapacaksınız? Bundan hiç kimse kazanamaz. Böyle bir hesap, matematik yok. 


Böyle bir şey dünyanın hiç bir yerinde yok. Yakında geliştiricilerin yüzde 70'i şizofren olacak. İstanbul'da Maslak, Çamlıca, iki tanesi de Beykoz'da olmak üzere dört bölgede kentsel dönüşüm projesi geliştiriyoruz. Ben bu dört tane yere niye girdim diye her sabah kendime kızıyorum. Belediyeler kat karşılığı oranlarını çok yukarıya çekip dönüşümün önünü tıkamamalı" diye konuştu. 


'VATANDAŞ TEŞVİK EDİLMELİ' 

Kentsel dönüşüme tamamen, dönüşümde yer alıp, faydalı olmak, riskli bölgelere dünyanın en iyi binalarını yapmak psikolojisiyle girdiklerini belirten Ziya Yılmaz, dönüşümde vatandaşların evinin yenilendiğini, şehrin alt ve üstyapı olarak güzelleştirildiğini, hem de ekonominin canlandığının altını çizdi. Ziya Yılmaz şunları kaydetti: "İnsanların dönüşüme bu bilinçle bakması lazım, öyle mahallelere giriyoruz ki en ufak bir depremde, o evler o güzelim insanların başına çökecek. Ama baktığınız zaman bazı yerlerde yüzde 40'a yakın kişiyle anlaşmışız, bazı yerlerde de daha çok başlardayız. Yerel yönetimlerin vatandaşı dönüşüm anlamında teşvik etmesi lazım" dedi. 


'10 KULE YAPSAM BU KADAR MUTLU OLMAM' 


15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Medisi'nin onarımını üstlenen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYODER) başlattığı kampanyayı destekleyen firmalardan biri olan DAP Yapı'nın Başkanı Ziya Yılmaz, "Bu çok kutsal bir görev. Ben 10 tane kule yapsam, bu kadar mutlu olamam Türkiye Cumhuriyeti'nin Meclis'ini oradaki geliştirici arkadaşlarımızla beraber yeniden yapmak çok muazzam bir duygu" dedi. 


1 ayda İstmarina'da 41 daire sattı

Gayrimenkul sektöründe Emlak Konut'un başı çektiği, peşi sıra GYODER'in de destek verdiği kampanyalarda proje geliştiriciler olarak kendilerinin de ellerini taşın altına koyduklarını belirten Yılmaz,"Kendi adımıza, İstmarina ve diğer projelerimizde alıcı ve yatırımcılara avantajlı fırsatlar sunduk. Emlak Konut'un başlattığı kampanyaya halkımız müthiş bir ilgi gösterdi ve kampanya 4 ay daha uzatıldı. İstmarina projemizde şu ana kadar 41 daire satışı gerçekleştirerek 38 milyon TL'lik satışa imza attık. 


Yine aynı kampanya çerçevesinde Taksim Petek'te de çok özel fırsatlarla vatandaşlarımızı ev sahibi yapıyoruz" dedi. Adam Kule ve Taksim Petek projelerinde satışlarını sürdürdüklerini belirten Yılmaz, önümüzdeki dönemde Kartal, Pendik, Beykoz gibi ilçelerde geliştirecekleri projelere ek olarak bir de Validebağ Korusu'nun yanında proje hedeflediklerini ifade etti. Yaşanan olumsuzluklara rağmen yatırımların durmadığını dile getiren Ziya Yılmaz, Türkiye'nin içinde ve dışında gelişen olumsuzluklardan ekonomimizin etkilenmemesi adına üstüne düşeni yapmaya devam edeceklerini belirtti. 

Habertürk


Geri Dön