19 / 04 / 2024

Kadıköy’deki kurumlardan Taşyapı’nın başlattığı icra işlemine tepki!

Kadıköy’deki kurumlardan Taşyapı’nın başlattığı icra işlemine tepki!

Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum yaptıkları basın açıklamasıyla, Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için başlattığı icra işlemine tepki gösterdi



Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne başlattığı icra işlemine ilişkin Kadıköy Kent Konseyi ve Kadıköylü sivil toplum örgütleri temsilcileri ile muhtarlar ortak basın açıklaması yaptı. 30 Aralık Cuma günü saat 11.00’da Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan basın toplantısına kurum temsilcileriyle birlikte çok sayıda Kadıköylü katıldı. Basın açıklamasını Kadıköy Kent Konseyi Başkanı Saltuk Yüceer okudu.


Taşyapı’nın başlattığı icra işlemiyle el konulmak istenen yerler arasında Fikirtepe Camii, Fikirtepe Yeni Camii, Ali İsmail Korkmaz Parkı, Moda Parkı, Koşuıyolu Parkı ve Kalamış Gençlik Merkezi’nin olduğunu söyleyen Yüceer açıklamanın devamında şunlara yer verdi:


“Meteoroloji arazisinin kamu yararı ve şehircilik ilkeleri gözetilmeden Taşyapı’ya devri ve yüksek yoğunlukla yapılaşmaya açılması aynı zamanda inşaat süreci baştan sona hukuksuz bir şekilde gerçekleştirmiştir. Kent suçu niteliğindeki bu yapılaşma çevreye, altyapıya, kent dokusuna ve silületine verdiği zararlar nedeniyle sık sık gündeme gelmekte ve haklı olarak toplum tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Buna karşın hukukiliği hiçbir şekilde izah edilemeyecek bilirkişi raporu ve yargı kararı ihdas edilerek kamu varlıklarına, yurttaşların yaşam değerlerine el koyma cüreti dahi gösterilebilmektedir. Bizler Kadıköy’de yaşayan muhtarlar, meslek odaları, sendikalar, mahalle dayanışmaları, platformlar, dernekler gibi sivil demokratik kuruluşlar ve Kadıköy Kent Konseyi olarak; kent suçu işleyenlerin, kent haklarını gasp edenlerin hukuksuz yargı kararlarıyla kamu varlıklarına el koymasını kınıyor ve reddediyoruz. Kadıköy’ümüzü sahip çıkmak, halkın varlıklarını korumak için kararlı olduğumuzu ve her türlü hukuki girişimde bulunacağımızı duyuruyoruz.”


Taşyapı, Kadıköy'deki camileri icraya verdi!



Geri Dön