29 / 03 / 2024

Kadıköy'deki tarihi bina sabaha karşı çöktü!

Kadıköy'deki tarihi bina sabaha karşı çöktü!

İstanbul Kadıköy’de 200 yıldan fazla süredir ayakta olan dört katlı ve restorasyonu beklenen tarihi bina sabaha karşı çöktü.



İstanbul Kadıköy’de 200 seneden fazla süredir ayakta olan dört katlı ve restorasyonu beklenen tarihi binadan yola dökülen parçalar çevrede paniğe sebep oldu. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, çöken binanın olduğu sokakta bir çok dizi ve filmin çekildiği öğrenildi.

Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi Yel Değirmeni Sokak’ta yer alan ve restorasyonu beklenen tarihi binanın üst katlarından kopan parçalar saat 03.40 sıralarında yola dökülmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve zabıta ekipleri de sevk edildi. Zabıta ekipleri, binanın kullanılmadığını ve tarihi eser olarak kayıtlı olduğunu söykerken binadan dökülen parçaların çevredeki binalara ve yoldan geçen vatandaşlara zarar vermemesi için de önlem aldı.

Polis, sokağın giriş ve çıkışlarını güvenlik şeridi çekerek tedbir amaçlı kapatırken binandan dökülen parçalar ise belediye ekiplerinde temizlendi. Binanın üst kısımlarda çatlaklar oluşması sebebiyle yol kenarında bulunan araçların sahiplerini bilgilendiren ekipler, otomobillerin kaldırılmasını da sağladı. Belediye ekipleri, sabah saatlerinde tarihi binanın restorasyonu için çalışmalara başlanacağını açıkladı.


Geri Dön