19 / 04 / 2024

Kadıköylüler Kalamış Marina için kampanya başlattı!

Kadıköylüler Kalamış Marina için kampanya başlattı!

Geçen yıl ihalesi yapılan ancak Danıştay’ın yürütmeyi durdurduğu Kalamış Marina’yla ilgili süreç devam ederken, Kadıköy Belediyesi ‘Sahilime Dokunma’ kampanyası başlattı. Kampanyaya 30 bin kişi destek verdi



Geçen yıl Mayıs ayında yapılan ihalede Türkiye’nin en büyük marinası olan Kalamış Yat Limanı’nın 30 yıllık işletme hakkı, 664 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Koç Holding’in olmuştu. Aradan geçen süreçte Kalamış Yat Limanı’nın imar planı ile ilgili Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının kalkmamış olması nedeniyle Koç grubuna bağlı Tek Art Kalamış’ın işletme hakkı devri sözleşmesinin imzalanmasından vazgeçme kararı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) bildirilmişti.


1500 YAT KAPASİTELİ

Türkiye’nin denizde bağlama kapasitesi en büyük yat limanı olma özelliği olan, toplam 1.500 yatın bağlanabildiği Kalamış Marina’yla ilgili süreçte ikinci ve üçüncü en iyi teklif sahiplerine ÖİB tarafından davetiye çıkarılacağı belirtiliyor. Marina’yla ilgili ihale süreci bu şekilde sürerken, Kadıköy Belediyesi’nden de yat limanıyla ilgili bir imza kampanyası başlatıldı.


Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış - Fenerbahçe Yat limanının imara açılması ile ilgili başlattığı imza kampanyasında 30 bin imza toplandı. Change.org. vasıtasıyla başlatılan imza kampanyasında Kadıköy Belediyesi’nin çağrı metni şöyle: “Fenerbahçe - Kalamış sahil hattında yeni bir plan yapıldığını öğrendik. Bu plan, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nda yapılaşmanın önünü açacak. Sahile yapılacak otel ve ticaret alanı, sahilin Kadıköylüler ve halkın kullanımına kapatılması anlamına geliyor. Biz bu yanlıştan acilen dönülmesi için tüm yasal yollara başvuruyoruz. Ama biz bunu yaparken binlerce kişinin de bizim yanımızda olduğunu göstermemiz gerekiyor.

Kalan sahillerimizi korumak, yapılaşmaya açılarak halkın elinden alınıp işletmelere verilmesini engellemek için Kadıköy Belediyesi’nin yanında olmanız dileğiyle.” Kampanyaya destek olmak ve imza vermek için: change.org/ sahilimedokunma.”


Habertürk


Geri Dön