20 / 04 / 2024

Kadıköy’ün ada ve mahalleleri yeniden kurgulanıyor!

Kadıköy’ün ada ve mahalleleri yeniden kurgulanıyor!

Kadıköy mimar ve planlamacıları gelecek öngörülerini almak için davet ediyor...



Nisan ayında açılan Tasarım Atölyesi Kadıköy, ilçedeki yapı ve yaşam kalitesini arttırmak ve yeni dönüşüm modeline destek olmak için mimar ve şehir planlamacılarını 3x3 Stratejik Tasarım Programı’na davet ediyor.

Ada – Mahalle – Kent ölçeklerinde alanlara yaklaşımlarının sergileneceği, katılımcı ortamlarda düzenlenecek olan çalıştaylar ile tasarımcılar; Kadıköy’ün geleceğine dair söz söyleyebilmek için fırsat buluyor.

3x3 programının amacı, 3 farklı ölçekte kentsel kapasite analizi yapmak, yeni mekânsal kurgu için Mekansal Gelişim Stratejisi Çerçevesi oluşturmaya yardımcı olmak olarak belirlendi.


ADA Programı kapsamında, ada bazında ‘imar bonusu’ teşviki ile kamusal mekan elde edilmesi ve yaşam alanlarının yeniden tasarımları TAK mekanında, tasarımcılarla birlikte tartışılıyor.

MAHALLE Programı ise yapı ve yaşam kalitesi risklerinin yüksek olduğu mahallelerde, mekansal, toplumsal ve ekonomik örgütlenmenin yeniden kurgulanması için 3 Yaşamsal Dokunuş (Damar, Düğüm, Doku) ile yeni mahalle kurgusunu gündeme getiriyor.


Ada programında katılımcıların da dahil olacağı danışma kurulu tarafından seçilen en iyi üç proje 5.000TL, mahalle programında ise 10.000TL ile ödüllendirilecek.


TAK – 3x3 Programı kapsamında Kadıköy'ün Ada, Mahalle ve Kent ölçeklerindeki yeni dönüşüm modelini tartışmak, tasarımcı olarak bu sürecin içinde olmak, fikir ve görüşleri belediye ve halka sunmak için aşağıdaki web sitesi ziyaret edilebilir ve ücretsiz kayıt olmak için email ile başvuru yapılabilir. 


Geri Dön