24 / 04 / 2024

Kadir Kurtuluş kimdir?

Kadir Kurtuluş kimdir?

Avukat Kadir Kurtuluş kimdir? Avukat Kadir Kurtuluş'un yazıları ne zamandan beri emlakkulisi.com'da yayınlanıyor? Avukat Kadir Kurtuluş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Avukat Kadir Kurtuluş..



Kadir Kurtuluş kimdir?

İstanbul Barosu avukatlarından Avukat Kadir Kurtuluş, Kurtuluş & Partners Law Firm kurucu avukatıdır. Türk Patent Enstitüsü nezdinde 1545 sicil nolu Marka Vekili ve  Adalet Bakanlığı  298 sicil nolu arabulucusudur. 14.04.1982 tarihinde Mersin’de doğan Kadir Kurtuluş, aslen Rizeli’dir. Orta öğrenimini Mersin Toros Koleji 'nde tamamladıktan sonra  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. İstanbul’da saygın hukuk bürolarında avukat olarak görev aldıktan sonra İngiltere’ye taşınmıştır. 

 

İngiltere Cambridge 'de dil eğitimi almasının akabinde 2010 yılında İngiltere Trinity St. David Üniversitesinde MBA (Master of Business Administration) yapmıştır. Yüksek lisansı sırasında bir tez hazırlamıştır. Tez konusu: Uluslar Arasi Hukuk Şirketlerinin Pazarlama Stratejilerinde Yeni Modeller; İnternet Üzerinden İstihbarat Toplanmasi ve Bilgi Yapılandırılmasıdır.

 

İngiltere’de yaşadığı yıllar boyunca yüksek öğreniminin yanı sıra bir İngiliz şirketinde avukat olarak çalışmaya devam etmiştir. İngiltere‘de faaliyet gösteren Türk-İngiliz Hukukçular Derneği ’nin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Başkanlığı görevini ifa etmiştir. Türkiye'nin hukuk alanında agresif olması, Kıbrıs Meselesi vb. bir çok konuda İngiltere Lordlar Kamarası’nda Yuvarlak Masa Etkinlikleri düzenlemiştir. Bunun yanı sıra, İngiltere‘de kurulmuş ve İngiltere’de faaliyet gösteren Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği’nin halen Yönetim Kurulu Üyeliği ve Hukuk Danışmanlığı görevini yürütmektedir.  Yine Belçika’da kurulu olan Avrupa Barolar ve Hukuk Dernekleri Konseyi üyesidir.

 

Avukat Kadir Kurtuluş özellikle Gayrimenkul Hukuku alanında uzman olup, İcra-İflas Hukuku, Fikri ve Sınaî Haklar, Bilişim Hukuku ve Uluslararası Ticaret Hukuku gibi alanlarda da mesleğini icra etmektedir. Çeşitli dergi, gazete ve organlarda yazıları yayımlanmakta olup, ülke çapında tanınmış bazı TV kanallarında programlara katılmaktadır. Ayrıca bir çok online ve offline mecralarda sunum ve görüşlerine yer verilmektedir.

 

Ayrıca  Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’ndan Lisanslı Melek Yatırımcı (Angel Investor) olan Kadir Kurtuluş,  almış olduğu Melek Yatırımcı Lisansı ile Melek Yatırımcı Ağı’na katılmış , çeşitli projelere yatırımlar sağlamış, mentorluk yapmıştır ve yeni nesil girişimcilik projelerini desteklemektedir.

 

Kurucusu olduğu Kurtuluş & Partners Law Firm alanında uzman kadrosu ile sektöre desteğini sunmaya devam etmektedir. Kurtuluş & Partners Law Firm, müvekkilere en iyi hukuk hizmetini almaları için destek sunan bir çok yerel ve ulusal danışmanlık şirketlerinin sıralamalarına, üst satırlardan girmeyi başarmıştır.


Avukat Kadir Kurtuluş: Eylem planıyla ilk evini alacak olanlara teşvik mi geliyor?




Geri Dön