26 / 04 / 2024

Kadir Topbaş, 500 bin metrekarelik Çırpıcı bölge parkının müjdesini verdi!

Kadir Topbaş, 500 bin metrekarelik Çırpıcı bölge parkının müjdesini verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yıkıldıktan sonra yeniden yapılan Dutluk Camii'nde ilk Cuma namazını kıldıktan sonra Seyitnizam Bilgi Evi' nin önünde toplanan halka seslendi.



Seçim çalışmaları kapsamında Zeytinburnu'nda ziyaretlerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yıkıldıktan sonra yeniden yapılan Dutluk Camii'nde ilk Cuma namazını kıldıktan sonra Seyitnizam Bilgi Evi'nin önünde toplanan halka seslendi. Türkiye'nin ilk bilgi evi olma özelliğini taşıyan Seyitnizam Bilgi Evi'nin Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Topbaş, 500 bin metrekarelik Çırpıcı bölge parkının müjdesini verdi.


VELİEFENDİ TAŞINACAK


Veliefendi Hipodromu'nun da kültür alanına çevrilmesiyle 1 milyon metrekarelik bölge parkının Zeytinburnu'na kazandırılacağını kaydeden Topbaş daha sonra bölge parkı çalışmasının ilk etabı olan 150 bin metrekarelik alanın şantiyesini gezdi. Projeyi anlatan Topbaş, Zeytinburnu tramvay istasyonu yanındaki bölgenin daha çok sportif faaliyetlerle ön plana çıkan bir bölge olduğunu ve Mart sonrasında Başbakan'ın açacağını kaydetti. Topbaş, 'Biz buraya Zeytinburnu, Merter ve Güngören'in ihtiyacını karşılayacak büyük bir cami yapacağız.' dedi. Bölgede belediyeye ait olan ve kamulaştırılan alanlar olduğunu ve bu alanların da bölge parkının parçaları olacağını kaydeden Topbaş, 200 milyon TL'lik bir kamulaştırma yaptıklarını ve kamulaştırılan alanda bir orman olacağını kaydetti.


Yeni Şafak/ Behlül Çetinkaya


Geri Dön